22
Gecsei Ádám és Gondár Flóra: Acca és Zokni nyomoz
Bedő Mónika ajánlata

gecsei-adam-gondar-flora-acca-es-zokni-nyomoz

Gecsei Ádám és Gondár Flóra újabb kötetét tartja kezében a kedves olvasó, amelyben tovább folytatódik a Szigetköz világát felfedező főhős, Acca, a kíváncsi és életvidám kisfiú és Zokni névre hallgató keverék kutyusa története. Acca és hű társa a történetben a Hansági Múzeumból eltűnt jégkorszaki lelet nyomába indul, hogy a hátrahagyott nyomokat követve megtalálja az elcsent barlangi oroszlán koponyáját. Detektívpárosunk ezúttal is a nyakába veszi a Szigetközt, hogy megoldja a rejtélyt.

A történet valós, ismert vagy kevésbé ismert mosonmagyaróvári és szigetközi helyszíneken játszódik. A nyomozás során az olvasó velük együtt fedezheti fel Mosonmagyaróvár jellegzetes pontjait, a Postapalotától elindulva, a Dunaremetén található dunai hajós emlékmű meglátogatása után az út folytatásaként Héderváron, az Árpád vezér tiszteletére ültetett famatuzsálem mellett elhaladva, majd a dunaszegi tanösvényt végigjárva a városba, visszatérve egészen az Uhu-szoborig.

A kalandos nyomozást a könyv elején található rövid ismertetés segíti azokról a látnivalókról, amelyeket a kis nyomozók útba ejtenek. A kötet végén pedig egy fotókkal illusztrált „felfedezőpakk” található, amelyből kiderül, hogy mi mindent kell magunkkal vinnünk egy-egy kirándulásra.

A könyv Gecsei Ádám és Gondár Flóra szerzőpáros Acca és Zokni sorozatának ötödik kötete, az illusztráció ismét Szert-Szabó Dorottya munkája. A mesekönyv a Kék Madár Kreatív Kft. kiadásában, 2024-ben jelent meg. (A kötetről további információk az accaeszokni.hu weboldalon találhatók.)


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.10.15