65
Színes órakínálat a tanulás támogatására
Bemutatkoztak a győri könyvtár foglalkozásai

Workshop keretében mutattuk be, hogy milyen foglalkozásokkal, tevékenységekkel tudjuk támogatni az oktató-nevelő munkát, legyen szó a legkisebbekről vagy akár a tinédzserekről.

A programra a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyiségében, 2024. október 1-jén került sor. Az intézményben először tartottunk ilyen jellegű workshopot, ahol bemutathattuk, hogy milyen együttműködési lehetőségeket kínálunk az ifjúság, az ifjúsági könyvtárosok és a pedagógusok számára. A programok, foglalkozások tematikája és módszertana is az elmúlt évek tapasztalatai alapján alakultak ki, mutatva a könyvtár részéről a támogató szándékot és az iskolai igények maximális figyelembevételét.

Szeretnénk elérni, hogy interaktív foglakozások révén az önálló ismeretszerzés és a szabadidős tevékenység természetes közege legyen a könyvtár. Élménypedagógia eszközeivel népszerűsítjük az olvasást, játékos képességfejlesztés módszerével vezetjük be a könyvek világába, a könyvtári szolgáltatások sokrétűségébe a diákokat, így a tanultak jól illeszkednek a digitális írástudás során kialakított készségekhez. Minden foglalkozás könyvekkel való kötetlen ismerkedéssel zárul. Foglalkozásaink díjmentesek, időtartamuk 45-60 perc.

Csoportok és osztályok jelentkezését 1 héttel a kívánt időpont előtt várjuk személyesen,  telefonon, vagy e-mail címen:

Gyermekkönyvtár: 96/516-677, gyermekkonyvtar@gyorikonyvtar.hu,

Kisfaludy Károly Könyvtár: 96/328-022/2, olvasoszolgalat.kisfaludy@gyorikonyvtar.hu, Központi Könyvtár: 96/516-676, olvasoszolgalat@gyorikonyvtar.hu.

A részletes, lapozható és letölthető program- és órakínálat, amelyek közül több a fiókkönyvtárakban is elérhető, megtalálható a könyvtár honlapján.

A Workshop-ról a bővebb beszámolót a Győri Szalon oldalán olvashatják.

2024.10.07