19
Nádasi Krisz: Írj könyvet arról, amihez értesz!
Elérhető könyvtárunkban

Mindenkinek írnia kellene egy könyvet. Amiben megosztja a tudását. A szakértelmét. A hivatása, a hobbija kapcsán összegyűjtött ismereteit. A tapasztalatát. Mindannyian feltesszük magunknak a kérdést: írjak könyvet? Szükségem van rá? A vállalkozásomnak szüksége van rá?
Igen. Minden szakembernek, aki sok gyakorlatot és tapasztalatot szerzett, és nem akarja veszni hagyni, ezt egy szakkönyvbe kellene összegyűjtenie. Másokkal is megosztania, a szakmát kezdőket és az érdeklődőket tanítania. A saját könyv ráadásul remek marketingeszköz. Az írót már akkor hitelessé teszi, amikor az olvasó tudomást szerez róla. A könyv növeli a népszerűséget, vállalkozást és szakmai, illetve tudományos előmenetelt alapozhatunk rá. Téged is érdekel a szakkönyvírás, de nem tudod, hogyan kezdj neki?
Egy jó könyvet megírni valóban nehéz, és a kiadás sem egyszerű, de ez a kiadvány megvilágított felszállópályaként jelöli ki az utat, merre induljunk a végcélhoz. Végigvezet minden lépésen, bevált gyakorlatot oszt meg az alábbi témákban:
Az ötlet megtalálása;
A vázlat kialakítása;
Tartalomjegyzék-példák;
Szakkönyv-típusok;
Az írás módszertana;
Az eladást generáló szöveg titkai;
Címadás és alcímadás;
Magánkiadás és hagyományos kiadás lépései;
Együttműködés a próbaolvasókkal, szerkesztővel, tördelővel, nyomdával;
Nyomtatott könyv, e-könyv kiadása;
Könyvesbolti terjesztés;
Hangoskönyv kiadása;
Külföldi megjelenés.

2024.10.10