18
Musical: Mandralínia
Juhászné Lukács Mária ajánlata

mandralinia

Egyszer volt, hol nem volt… olyan a történet, mint egy tündérmese. Inspiráció által született egy kisregény Szabó Virág tollából Mandralínia, a harcosok földje címmel. Nem sokkal később egy négygyermekes anyuka, Izsó Angelika egy könyvbemutatón megvette a könyvet, elolvasta és beleszerelmesedett. Olyannyira, hogy megkereste a szerzőt: ő bizony musicalt álmodott belőle, és megírta a dalok szövegét. A két alkotó – Angelika és Virág – Barta Ildikót kérte fel zeneszerzőnek, aki – miután elolvasta a művet – egy este alatt világra hozta a Varázsdalt. Hihetetlen beavatási folyamaton ment keresztül a három alkotó, mire – egy nyár alatt – megszületett a musical.

A történet egy tizenkét és fél éves kislány, Sugár Anna önfelfedező útját mutatja be, amely miközben elringat, rá is ébreszt bennünket az élet fontos kérdéseire, önelfogadásunk és saját utunk szükségességére. Feltárja mindazokat a kihívásokat és lehetőségeket, amelyek a boldogság felé vezető úton várhatnak ránk. Egy varázslatos történet – mágikus zenével. A dallamok fülbemászóak, ráadásul többféle stílust képviselnek. A mesemusical három generációt – gyerekeket, szülőket, nagyszülőket – szólít meg és hív magával a csodák világába.

A lemezen a dalokat éneklik: Barta Ildikó, Seres Ildikó, Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Tunyogi Bernadett, Vida Péter, Seres Ildikó, Dézsy Szabó Gábor.

Tracklist:
01. Rácsok mögött
02. Varázsdal
03. Suli-Buli
04. Csúfolódó
05. Hol az a hely
06. Diófa tangó
07. Mandralínia
08. Hol jársz nagyapa
09. Fáj a szív
10. Kétségek és vágyak
11. Saha
12. Miért nem értesz engem
13. Virágének
14. Mese Mandralíniáról
15. Harcos himnusz
16. A nagyon nagy könyv
17. Pipacsok tánca
18. Anna ébredése
19. A múlt emlékei I.
20. A múlt emlékei II.
21. A Fogas dala
22. A tudás fája
23. Szerenád
24. Összefogás


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.10.04