167
Szőlő és bor az irodalomban
Könyvajánlók
A forró nyár után beköszöntött a hűvösebb, őszies idő, rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Könyvajánlónkban olyan műveket ajánlunk a figyelmükbe, amelyek a szőlőről, borról és a szüretről szólnak.
A mezőgazdaságban szeptember, Szent Mihály hava a betakarítás, a szüret, az őszi szántás-vetés időszaka, a hónap végén pedig országszerte szüreti mulatságokat, felvonulásokat, borkóstolókat rendeznek. A témával kapcsolatban készítettünk egy válogatást, böngésszenek kedvükre!
Szőlő és bor a szépirodalomban
- Baker, John: Sztálin borospincéje
- Esposito, Sergio: Bor, szenvedély, Itália: emlékeim ételekről, borokról és családról Olaszország szívében
- Harmel, Kristin: A borász felesége
- Kelly, Ruth: Szőlőskert Provance-ban
- Mah, Ann: A szőlőskert titka
- Mayle, Peter: Bor, mámor, Provance
- Mayle, Peter: Provance-i borbalhé
- Terry, Pamela: A szőlő édes íze
- Tóbiás Krisztián (szerk.): Minden örömben bor: 26 kortárs borvers
- Szatyor Győző: Jó barátok boros könyve
Szőlő és bor a szakirodalomban
- Casamayor, Pierre: A borkóstolás: [kezdőknek és haladóknak]
- Katherine, Cole: A nagy bor-választó: hogyan válasszunk alkalomhoz illő bort?
- Kime, Giles: A bor titkai: A bor világa egy bennfentes szemével
- Mészáros Gabriella: Ételekről és borokról… : borgasztronómia napjainkban
- Priewe. Jens: A bor: gyakorlati ismeretek: minden, amit a bor helyes kezeléséről tudni kell
- Priewe, Jens: A borokról könnyedén: minden, amit a szőlőről és a borról tudni kell
- Rácz László, Cs. Varga István: Borkultúra kettős tükörben
- Szigethy Gábor: Balatonfüred-Csopak: borospincékben józanul
- Sztanev Bertalan: Borkedvelők kézikönyve
2024.09.11