26
Gyermek: Bizek Emi és Belej Márton - Álomszép zene babáknak és mamáknak
Szilvási Krisztián ajánlata

bizek-emi-belej-marton-alomszep-zene-babaknak-es-mamaknak

A csecsemőket közismerten megnyugtatja a komolyzene, különösen a klasszikusokat szokták ajánlani a pocaklét ideje alatt. A gyerekeknek szóló szöveges CD-k között aztán találhatunk olyanokat, amelyeken a legismertebb gyerekdalok szólnak, és olyanokat is, amelyeken maguk a gyerekek énekelnek.

Az Álomszép zene babáknak és mamáknak azonban olyan, komolyzenei alapokon nyugvó lemez, amely egyszerre készült a csecsemőknek és az édesanyáknak. Nemcsak megnyugtat és relaxál, de össze is köt anyát és babát: a közösen hallgatott dallamok átszűrődnek mindkettejükön, miközben láthatatlan kapocsként ott maradnak a levegőben.

Zeneszerzője, Bizek Emi 1975-ben született. 6 évesen már zenét írt, 10 éves kora óta elválaszthatatlan társa a zongora. Az ELTE ének-, zenetanár, karvezetés szakán végzett, ám nemcsak zeneszerző, hanem egyben maga is gyakorló kismama. Az Álomszép zene babáknak és mamáknak album legfőbb ihletője kisfia, Ádám volt, aki 2006. decemberében született.

Bizek Eminél a szerzemények komponálásakor a megérzéseken kívül fontos szempont volt az egyszerű, megnyugtató, harmonikus dallamok alkalmazása, amely egyfelől segít az ellazulásban, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a kisbabák muzikalitását. A CD dallamai minden korosztály számára megnyugtató hatásúak, a tesztelésben résztvevő szakemberek véleménye szerint hallgatását érdemes már a pocakos időszakban elkezdeni.

Tracklist:
01. Álomország
02. Napkirály udvarában
03. Hinta keringő
04. Kerek erdő vándora
05. Harmatcsepp
06. Új élet hajnalán
07. Álmok tengerén
08. Csendes otthon
09. Patak tündére
10. Együtt indulunk
11. Köszönöm


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.09.13