50
Pop: Norah Jones - The Fall
Galambos Krisztina ajánlata

norah-jones-the-fall

Norah Jones 45 éves indiai származású amerikai énekes, dalszerző, színésznő. Karrierje a 2002-es debütáló albumával, a Come Away with Me-vel vette kezdetét, amely egy csodálatos hangulatú kortárs poplemez, soul, folk és country elemekkel színesítve. Az album világszerte több mint 20 millió példányban fogyott és 5 Grammy-díjat nyert. Norah édesapja a világhírű indiai szitárművész, Ravi Shankar, féltestvére pedig, Anoushka Shankar szintén szitáron játszik.

Mára Norah világszerte több mint 50 millió eladott lemezpéldánnyal büszkélkedhet. A többszörös Grammy-díjas énekes és dalszerző negyedik stúdióalbuma 2009 novemberében jelent meg The Fall címmel. A lágyan perzselő hangjáról és jazzes, zongora-alapú, fülbemászó dallamairól ismert énekesnő korongja egészen biztosan egy új irányba kalauzolja el a hallgatót, hiszen Norah váratlan hangzásokkal kísérletezik, és a lemez közreműködőinek is olyan arcokat kért fel, akikkel korábban nem dolgozott.

Bár a The Fall című album az eddigiekhez képest új irányvonalat képvisel, Norah nem bújt ki a bőréből. Az a pasztelles puhaság, ami eddigi dalait jellemezte, az új stúdióalbumról sem hiányzik, ugyanakkor a The Fall egy kicsit másként és másról szól, ez kétségtelen. Egyszerre poposabban és karakteresebben, lényegretörőbben – ha úgy tetszik korszerűbben –, minőségromlás nélkül. De ne gondoljunk túlságosan nagy elrugaszkodásra. Erről szó sincs. Norah-nak egyszerűen csak jól áll, ami ezen az albumon hallható: bájos, megkapó, szexi és szellemes. Mint mindig!
 
Tracklist:
01. Chasing Pirates
02. Even Though
03. Light As A Feather
04. Young Blood
05. I Wouldn't Need You
06. Waiting
07. It's Gonna Be
08. You've Ruined Me
09. Back To Manhattan
10. Stuck
12. Tell Yer Mama
13. Man Of The Hour


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.08.30