69
Válogatás: David Garrett - Unlimited - Greatest Hits
Polczer Adél ajánlata

david-garrett-unlimited

A világhírű hegedűművész, David Garrett első crossover zenei válogatásalbuma 2018 októberében jelent meg. Tulajdonképpen jubileumi lemez, amellyel azt ünnepelte a zenész, hogy 10 éve ötvözi koncertjein, CD-in a pop-rockzene és a komolyzene nagy klasszikusait.

David Garrett korunk egyik legkiválóbb crossover zenésze. Csodagyerekként kezdte zenész karrierjét, hamar kiderült róla, hogy kivételes tehetsége van a hegedűhöz. Tizenévesen már a Londoni, a Los Angeles-i Filharmonikusokkal és az Orosz Nemzeti Zenekarral is fellépett, olyan művészek támogatták, mint Jose Carrera vagy Luciano Pavarotti. A 90-es években generációja legnagyobb hegedűművészének tartották, sorra kapta a koncert felkéréseket, a klasszikus zenei lemezfelvétel ajánlatokat.

Huszonévesen a világhírű zenei konzervatórium a Juilliard School of Music diákja lett,  zenei pályafutásában a változást New York hozta meg. Itt kezdődött új projektje, a komolyzenét vegyíteni a könnyűvel, a nagy zenei kihívás pedig egy új, fiatal közönséget a klasszikus zenének megnyerni. Visszagondolva tinédzserkorában előadott klasszikus koncertjei közönségének átlagéletkorára, senki vele egykorút nem látott közöttük. Megszületett a crossover, a műfajkeverő koncert ötlete, David Garrett laza légkörben szeretett volna komolyzenét játszani, és emellett rock- és popzenét klasszikus köntösbe öltöztetni. Azt az örömöt akarta a közönségnek átadni, amit a zene okoz neki. Kiváló tehetsége mellett karizmatikus személyiségének is köszönhetően hatalmas sikereket arat a crossover műfajában, telt házas sportcsarnokokban ad koncerteket, királyi méltóságok és nagy hatalmú politikusok előtt lép fel, hatalmas rajongótábora lett.

Zenei átirataiban egyesíti Beethovent és Mozartot a The Beatles, a Led Zeppelin vagy Michael Jackson dalaival. A Greatest Hits albumra a régi nagy slágereken kívül 6 új szám került fel: Leningrad (Billy Joel), The Show Must Go On (Queen), Musica É (Eros Ramazzotti), She’s Out Of My Life (Michael Jackson), The Best Of Me (David Foster) és a Hey Jude (The Beatles). Öt régebbi feldolgozás új akusztikus verzióban kapott helyet az albumon: Smooth Criminal (Michael Jackson), Walk This Way (Aerosmith), Air, Toccata (J. S. Bach), Asturias. Kiváló háttérzenész csapat áll a virtuóz hegedűművész mögött, felejthetetlen zenei élményt nyújt a zenei CD.

Tracklist:
01. Smooth Criminal (Acoustic Version, 2018)
02. He's A Pirate (Pirates of the Caribbean)
03. Leningrad (2018)
04. Walk This Way (Acoustic Version, 2018)
05. The Show Must Go On (2018)
06. Air (Acoustic Version, 2018)
07. The 5th
08. Asturias (Acoustic Version, 2018)
09. Musica É (2018)
10. Viva La Vida
11. Toccata (New Arrangement, 2018)
12. Nothing Else Matters
13. Smells Like Teen Spirit
14. She's Out Of My Life (2018)
15. Summer
16. Cry Me A River
17. Kashmir
18. The Best Of Me (2018)
19. Dangerous
20. Purple Rain
21. Hey Jude (2018)


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.08.09