104
Majoros Nóra: A kolibri és az erdő ura
Bedő Mónika ajánlata

majoros-nora-a-kolibri-es-az-erdo-ura

Majoros Nóra 1979. december 24-én, Győrben született magyar írónő. A Kertészeti Egyetem elvégzése után pár évre Pécsre költözött és a szakmájában dolgozott, majd a Pannonhalmi Apátság Kulturális Irodájának alkalmazottja lett, ahol kiállítások, fesztiválok szervezésével foglalkozott, és egy ottani folyóirat kiadásában is segédkezett.

Majoros Nóra gyerekkorában kezdett el meséket írni, rajzokat készíteni. Első mesekönyvét több mint tíz éve, 2012-ben adta ki 3x1 család címmel, amellyel szinte azonnal berobbant a köztudatba. 2012-től az Író Cimborák alkotóműhely tagja. 2019-ben az Év Gyerekkönyve díjátadón kiemelt helyen (első ötben) szerepelt az Év Ifjúsági Könyv Írója kategóriában Pityke és a Prém című könyvével. Az írónő jelenleg Győrben él.

Majoros Nóra 2024-ben egy új mesekönyvsorozattal jelentkezett, amelynek első kötete A kolibri és az erdő ura. A mesekönyvben számtalan érdekesség megtudható Közép-Amerika állat- és növényvilágáról. A kötet főszereplője egy bátor kolibri, aki elhatározza, hogy szembenéz az Erdő Urával, aki nem más, mint egy félelmetes jaguár. A bátor kis madár kalandos úton kerül Costa Rica ezernyi titkot rejtő őserdeiből Európába. Utazásai során több állattal is találkozik, mely állatok bemutatására az írónő egy-egy fejezetet szentel a kötet végén. Az utolsó oldalakon pedig egy rejtvény is található az őserdő lakóiról.

A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent kötetet Solymár Albert Géza festőművész illusztrálta. És végül a szerző ismertetése a kötetről: „Ismersz ravasz rókáról, bölcs bagolyról, bátor medvéről, hencegő nyúlról, alattomos kígyóról szóló történeteket? A mesékben sokszor olyan emberi tulajdonságok jellemeznek egy állatot, amelyek a valóságban egyáltalán nem igazak rá, vagy nem úgy, ahogy az emberekre. A Föld élővilágának gazdagsága, az élőlények viselkedése, az emberek és a természet bonyolult kapcsolata mindig lenyűgözött. Ezért is vágtam bele az Állati kalandorok-könyvek megírásába. Miközben a mesét írtam, rengeteg információt gyűjtöttem össze, és szeretnék veled is megosztani néhány érdekességet a következő oldalakon.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.08.06