17
CJ7 – A kis zöld látogató
Lőrincz Szimonetta ajánlata

cj7

Létezik-e nála ennivalóbb földönkívüli a világon? Kicsi, puha, bolyhos, törhetetlen. Tökéletes játék és barát egy kínai kisfiúnak, akinek sanyarú sorsa sem szegi kedvét.

A magányos, ám annál becsületesebb és egyenesebb édesapa (Stephen Chow Pofonok földje, Shaolin foci) keményen dolgozik, hogy biztosítani tudjon fiának mindent, ami egy sikeres és boldog élethez kellhet, még a megalázó munka vagy a szemét feltúrása sem riasztja el. Kisfia (Xu Jiao – valójában lány színész) az iskolában tapasztalja meg az élet nehézségeit (megbélyegzés, kirekesztettség, gonoszkodó osztálytársak, a női lélek rejtelmei), amikor édesapja egy nap különleges ajándékkal állít haza.

Az újdonsült kiskedvenc CJ7, aki minden várakozást egyszerre múl alul és felül: bár nem felel meg elvárásainak, mégis vidámságot csempész egy boldogtalan kisfiú életébe, sőt önfeláldozó módon hőstetteket hajt végre, hogy jobbá tegye szerettei sorsát.

Stephen Chow rendezőként hosszú évek alatt számos sikert ért el, általában paródiákkal. Ezúttal egy családias hangulatú vígjátékban próbálta ki magát, melybe fantasztikus elemeket kevert – sikerrel. Vidám jelenetei és szerethető karakterei teszik végtelenül bájossá a filmet, mely minden korosztály számára tartogat mondanivalót.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.07.05