38
Camilla Läckberg: A kőfejtő
Szabó Szilvia ajánlata

camilla-lackberg-a-kofejto

A regény egyik helyszíne Fjällbacka, az írónő szülővárosa, ahol egy halász homárkosárba akadt halott kislányt húz ki a vízből. A svéd tengerparti kisvárosban mindenki jól ismerte a gyermeket. Kezdetben balesetként kezelik az ügyet, és még nagyobb a megdöbbenés, amikor kiderül, hogy Sara Klinga gyilkosság áldozata lett. Patrik Hedström rendőr és felesége, Erica egy kéthónapos kislány újdonsült szülei, ezért mélyen átérzik a szülők Niclas és Charlotte fájdalmát. Az egymáshoz közel lakó asszonyok nemrég barátkoztak össze, azóta együtt sétáltatják Maját és a nyolc hónapos Albint.

A sztori másik szála 1923-ban, egy Strömstad nevű városkában indul, ahol a 19 éves, elkényeztetett Agnes, vagyonos édesapja szeme fénye viszonyt kezd a kőfejtőben dolgozó egyik munkással. Mikor kiderül, hogy a lány állapotos, apja kitagadja, és a drága ruhák, finom ételek, kényelmes élet után egy viskó, egy kisfiú ikerpár és a sok munka vár a lányra. Anders éjjel-nappal dolgozik, hogy eltartsa a családját, de Agnes semmivel sem elégedett.

Párhuzamosan fut a két történet, és miközben Agnes és Anders életét követjük nyomon, a jelenben zajlik a nyomozás Sara halálának ügyében. Patrik számára nem könnyű a munka, dilettáns kollégái mellett súlyos és bonyolult családi viszonyokkal is meg kell birkóznia. A rendőrök tanácstalanok, nincs kézzelfogható nyom, amelyen elindulhatnának. Egyetlen embernek sem lehetett igazán komoly oka megölni a kislányt, mégis több helybéli válik gyanússá, rejtegetett titkok kerülnek napvilágra…

Camilla Läckberg a krimi műfajában az egyik legsikeresebb svéd író. Regényeiben a helyszín mindig Fjällbacka és az azt körülvevő többi város (pl. Uddevalla, Tanumshede). Könyveit 30 nyelvre fordították le, film és filmsorozat is készült belőlük. Gyermekkönyveket és szakácskönyveket is írt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.06.18