56
Michael Bright: Az élet fája - Charles Darwin elméletéről gyerekeknek
Lőrincz Szimonetta ajánlata

michael-bright-az-elet-faja

Charles Darwin (1809-1882) körbeutazta a világot, hogy tanulmányozza a különféle növényeket és állatokat. Ezek a tudományos megfigyelések alapozták meg Darwin evolúcióelméletét, amelyben azt állította, hogy a Földön élő sokféle faj kialakulása korábbi életformákra vezethető vissza. Az első élőlények több milliárd évvel ezelőtt jelentek meg, és belőlük fejlődött ki a ma ismert több millió állat – és növényfaj.

A kötet segítségével felfedezheted, hogyan fejlődtek ki az élőlények, miként alakultak ki a hatmilliárd évvel ezelőtt megjelenő első élő organizmusokból azok az állatok, amelyek ma is megtalálhatók a Földön. Ebből a csodálatosan illusztrált könyvből megtudhatod, miért közlekedik oldalazva a tarisznyarák, melyik hal jött ki először a szárazföldre, miért hasonlítanak a madarak a dinoszauruszokra, és hogy az agyunk miért a fejünkben van, ahelyett, hogy a lábunkban lenne.

A kötet szerzője, Michael Bright korábban a BBC Natural History Unit csapatánal producereként számos nemzetközi díjat nyert. Tagja a legrégibb angliai tudományos társulatnak, a Royal Society-nek, és több könyvet is írt a vadon élő állatokról és a természetvédelem fontosságáról.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.06.11