31
Jo William és Sophie Blacksell (szerk.): Hosszú hétvégék Európában
Szabó Judit ajánlata

hosszu-hetvegek-europaban

Itt a nyár: a pihenés, a nyaralás ideje, amikor érdemes elutazni akár csak egy hosszú hétvégére is. Hova is utazzunk? Athén vagy Berlin? Dublin vagy Edinburgh? Firenze vagy Madrid? A döntésünket megkönnyíti a Hosszú hétvégék Európában című útikönyv. 40 város szerepel egy kötetben Amszterdamtól Münchenen át Zürichig. Ez a kiadvány elsősorban abban segít, hogy a különböző, lényegre törő információkból gyorsan eldönthessük, hogy hangulatunknak megfelelően éppen melyik város a legjobb választás. Kedvcsináló útikalauz, ami egy hosszú hétvégényi, 2-3 napos programot kínál.

Minden benne van, ami egy kellemes kikapcsolódáshoz szükséges, mert 40 európai városról kapjuk meg egy csokorban a legfontosabb tudnivalókat. A városok bevezetőjében a könyv szerzői 8 szempont szerint pontozták a városokat egy 1-től 5-ig terjedő skálán a következő kategóriák szerint: Kultúra, Evés-ivás, Szórakozás, Romantika, Városnézés, Természet, Vásárlás és Ár-érték arány. Mindegyik helyszínhez tartozik egy pici térkép, leírás egy ideális napról a legfontosabb látnivalókkal, utazási tanácsok, ezenkívül kapunk tippeket szállásra, evésre-ivásra, szórakozásra vonatkozóan is, különböző árkategóriák szerint csoportosítva. A klasszikus úti célok mellett romantikus helyszínek, színes fesztiválok, kellemes éttermek és klubok látogatására is tippeket kap az olvasó.

A több száz színes fényképet tartalmazó kalauz a lényegre törő, praktikus útikalauzok kedvelői számára ajánlható, akik szabadidejüket szívesen töltik egy-egy új város felfedezésével.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.06.11