54
Judy
Légrádi Szilvia ajánlata

judy

A Judy egy 2019-ben bemutatott életrajzi dráma, mely a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A Rupert Goold rendezésében készült film Peter Quilter Tony-díjra és Olivier-díjra jelölt West End- és Broadway-darabjának, A szivárvány vége című alkotásnak az adaptációja.

Harminc évvel azután, hogy az Óz, a csodák csodája főszerepe sztárt csinált belőle, az anyagi gondokkal és drogproblémákkal küzdő Judy Garland (Renée Zellweger) londoni varietéturnéra indul annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására. Bár az énekesnő népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A koncertsorozat alatt Garland visszaemlékszik karrierjének fő állomásaira és tragikusan végződő házasságaira, miközben szenvedélyes viszonyba bonyolódik egy fiatal zenésszel, Mickey Deans-szel (Finn Wittrock). A fellépések nem minden zökkenő nélkül zajlanak, a színész-énekesnő folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.

Renée Zellwegert filmbeli szerepléséért Oscar-díjjal, Golden Globe-díjjal és BAFTA-díjjal is jutalmazták. Sokak szerint ebben a megindító filmben a színésznő karrierje legjobb alakítását nyújtotta.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.06.07