3822
Rendezvény beszámoló: Kiál(lí)tás
A Gyárvárosi Közösségi Házban

2017. július 19-én Kiál(lí)tás címmel nyílt meg a Kelet alkotóközösség tagjainak kiállítása a Gyárvárosi Közösségi Házban (Külső Árpád u. 6-8.). A színes és változatos, ingyenesen megtekinthető tárlat augusztus 15-ig látogatható.

A Kelet közösség által összefogott alkotók az ország különböző településein, sőt határainkon túl élnek, és különböző művészeti ágakban tevékenykednek. A rendezvény során felhelyezték a korábban falra került fotókhoz, grafikákhoz, festményekhez, textilképekhez a csoport tagjai által írt verseket és rövid prózákat is.

A megnyitó elején bemutatkoztak a képek jelenlévő alkotói. Egy kis szünet után felolvasták az erre az alkalomra készült, illetve válogatott irodalmi műveket, egyben játékra hívták a vendégeket, hogy próbálják meg eldönteni, melyik kiállított képhez készülhetett az adott írás. Két vers videobejátszás formájában volt hallható, mert íróik nem tudtak személyesen jelen lenni.  Az eseményt személyes hangulatú kötetlen beszélgetés zárta.

A kiállítás résztvevői és az írások alkotói név szerint: Balogh Gábor, Csizmazia Márk, Csonka László, Szabó Anikó, Dávid Helga, Szabó Borka, Fekete Balázs, Fórizs Krisztián, Kertész Nóra, Kovács Aletta, Solymossné Szudóczki Zsuzsanna, Kovács Szilvia Andrea, Pantocsek Tamás, Szabó Ajándék, Szabóné Szabó Erika, Szilágyi Márk, Veszprémi Szilveszter.

A kiállítás 2017. augusztus 15-ig látogatható. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bogár Erika