820
Kevin Brooks: Lucas
Máthé Norbertné ajánlata

kevin-brooks-lucas„Az, hogy túlteszed magad rajta, nem jelenti azt, hogy elfelejted, nem jelenti azt, hogy hűtlen leszel az érzéseidhez, csak annyit jelent, hogy tűrhető szintre csökkented a fájdalmad, egy olyan szintre, ami nem tesz tönkre. Tudom, hogy pillanatnyilag elképzelhetetlen, hogy túltedd magad rajta. Lehetetlen. Felfoghatatlan. Elképzelhetetlen. Nem akarsz túl lenni rajta. Miért is akarnál? Nem maradt neked más, csak ez."

"Nem kellenek a kedves szavak, nem érdekel, mit gondolnak vagy mondanak mások, nem akarod tudni, hogy ők mit éreztek, amikor elvesztettek valakit. Ők nem te vagy, igaz? Ők nem érzik azt, amit te. Az egyetlen dolog, amit akarsz, az, amit nem kaphatsz meg. Elment. Sosem jön vissza. Senki sem tudja, milyen érzés. Senki sem tudja, milyen az, kinyújtani a kezed, és megérinteni valakit, aki nincs ott, és soha nem is lesz. Senki sem ismeri ezt a betölthetetlen űrt. Senki, csak te.”

A szigeten váratlanul felbukkant Lucasnak nincs vezetékneve, múltja, barátai, családja. Vajon miért bízik meg benne mégis a tizenöt éves Caitlin, és miért gyűlöli a többi szigetlakó? Kevin Brooks valószerűtlenül valóságos, egyszerre lélekmelengető és vérfagyasztó története a szerelem, a gyűlölet és a tisztaság magával ragadó regénye, melyet az olvasó jóval a meghökkentő befejezés után is magával visz.

Brooks 1959-ben született Exeterben. Pszichológiát és filozófiát tanult Birminghamben az Aston Egyetemen. Az írás megkezdése előtt különböző munkákat vállalt: volt zenész, közszolgálati tisztviselő, hot dog eladó, postai jegyző és még vasúti hivatalnok is. Írói pályája a Martyn Pig című thrillerrel kezdődött 2002-ben, és már ezzel a művével díjat nyert (Branford Boase Award). Még ebben az évben írta meg a Lucast, amellyel 2004-ben elnyerte a North East Book Awardot.

„Csak állok majd ott, és beszívom a tenger illatát, és hallgatom, ahogy a hullámok finoman nyaldossák a partot, fúj a szél, zizeg a homok, a madarakat... aztán hazajövök, és folytatom az életemet. Ez történik. Csak folytatom. Semminek nincs vége.”


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.11.13