933
Nyuszi suli
Juhászné Lukács Mária ajánlata

nyuszi-suliÉrdekes, hogy karácsonyi filmekből nagyon sokat találni, húsvéttal kapcsolatosat viszont alig-alig. A karácsonyhoz képest mostoha ünnepnek számít a húsvét – már ami a filmgyártókat illeti. Többnyire a bibliai ihletésű alkotások jellemzőek erre az ünnepre, ami annak is köszönhető, hogy a húsvét nem vált akkora üzletté, mint a karácsony, így megőrizte eredeti jelentését. Pedig a sok főtt tojás, sonka és locsolkodás után mindenkinek jár egy kis szusszanás a kanapén – a gyerekeknek is.

A Nyuszi suli – az aranytojás őrzői című animációs film izgalmas kalandokba viszi a gyerekeket. A fordulatos gyerekfilm főszereplője Max, egy vagány, nagyvárosi nyuszi, aki egy véletlen baleset miatt egyszer csak egy húsvéti nyuszikat képző iskolában találja magát. Az iskola közelében él egy dörzsölt rókacsalád is, akik el akarják lopni az arany húsvéti tojást a nyulaktól, mivel abban rejlik a tapsifülesek ereje. Ha a rókacsalád birtokába kerülne az aranytojás, véget vetnének a húsvéti ünnepnek is.

Maxre és új barátjára, Emmyre, a kedves nyuszilányra vár a feladat, hogy megmentsék a húsvétot és a többi kis nyuszit a ravasz rókáktól. Kalandra fel tehát!


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.11.02