899
Rachel Gibson: Csak a baj
Sebők Zsuzsanna ajánlata

rachel-gibson-csak-a-bajMark Brewster egy volt csapatkapitány, akinek egy súlyos autóbaleset összetörte a legfőbb álmát, amit hokisként elérhet az ember fia, hogy egyszer elnyerheti a Stanley-kupát. Haragszik a világra. Egy megbeszélés után hazatérve rózsaszín hajú, alacsony, nagyszájú nőt talál az ajtaja előtt, aki azt állítja magáról, hogy az új asszisztense, és azért van ott, hogy könnyebbé tegye az életét. Ehelyett mit csinál? Ahogy az lenni szokott, a feje tetejére állítja Morcos egész világát, és így a helyére billent mindent.

Mark nehéz sorból küzdötte fel magát az országos ismertségig, profi sportolóvá vált, gyönyörű felesége volt. Egyvalami hiányzott csak a teljes boldogságához. Azonban a felesége elhagyta, majd egy megfagyott vízfolt derékba törte profi sportolói karrierjét. Szembe kellene néznie azzal, hogy változtasson az életmódján, ám ő nem hajlandó beletörődni, hogy nem korcsolyázhat többé, pedig járni is alig tud. A barátait kerüli, holott azok igyekeznek visszarángatni őt az életbe. Harapós és dühös a világra.

Ekkor tűnik fel hívatlanul és lerázhatatlanul Chelsea, aki nagy csalódás a szülei szemében a nagymenő testvérei mellett, akik fényes karriert futnak be, míg ő a színész akar lenni, de a csini hulla szerepéből nem tud kitörni. Ikertestvére, Bo asszisztensi munkát szerez neki, amit legszívesebben ott hagyna, de a jutalom, amit kínálnak érte, ellenállhatatlan.

Két teljesen különböző ember – akik a világon mindenben eltérnek egymástól – kénytelen együttműködni. Mark mindent megtesz, hogy elüldözze Chelsea-t, sértegeti, kellemetlen helyzetbe hozza, de a lány csak mosolyog, mikor sikítani lenne kedve. Csípősen visszavág, és akármilyen sértést vágnak a fejéhez, lepereg róla.

Ezzel a viselkedéssel kirángatja a férfit a letargiából, ráveszi, hogy szedje össze magát. Ahogy jobban megismerik egymást, rájönnek, hogy nem is utálják a másikat annyira, mint amennyire az első pillanatban gondolták egymásról. Ezután villámcsapásszerűen éri őket a felismerés, hogy egymásba szerettek. Mark végre elkezd gyógyulni mindenféle értelemben, mikor a lánynak felajánlott jutalom aztán mindent beárnyékol.

Chelsea nem csak egy fronton harcol, mivel a nővére le akarja beszélni a színészetről és a műtétről, amitől a lány a sorsa jobbra fordulását várja. Bo inkább a húga életével foglalkozik, minthogy a sajátját szedje ráncba, így nem kell elismernie a kapcsolatát Jules-szal, aki a csapat tulajdonosának jobbkeze.

Nos, ettől a cselekménytől bárki kedvet kaphat Rachel Gibson könyvéhez, esetleg csupán az lehet ijesztő, hogy a Csak a baj egy sorozat ötödik kötete. Azonban megnyugtatok mindenkit, hogy a könyv önálló regényként is megállja a helyét, ha pedig olyan információval találkozunk, amellyel nem tudunk mit kezdeni, akkor kitűnő inspiráció, mi legyen a következő olvasmányunk. Aki tehát egyszerre akar vicces, izgalmas és pikáns történetet olvasni, annak mindenképpen ajánlom.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.10.09