2971
Phil Taylor: Erőpróba – Visszatérésem a csúcsra
Nyerges Edina ajánlata

phil-taylor-eroprobaÉlő legenda – tizenhatszoros világbajnok, tizenhatszoros World Matchplay, tizenegyszeres World Grand Prix, hatszoros Grand Slam és Premier League győztes. Egy olyan sport ikonikus alakja, amit sokáig lenéztek, ma azonban az egyik legszórakoztatóbb játéknak tartanak. Phil „The Power” Taylor kiemelte a dartsot a kocsmasportok közül, és briliáns játékával bebizonyította, hogy ez a sport több, mint nyilak dobálgatása egy táblára. A darts fizikai állóképességet, szellemi felkészültséget és koncentrációs képességet igényel, Phil Taylorban pedig mindezek a kvalitások megvannak.

Philip Douglas Taylor 1960-ban született Angliában. 16 évesen otthagyta az iskolát, és egy fémlemezgyárban kezdett dolgozni. 1986-ban feleségével a darts világbajnok Eric Bristow bárja közelébe költöztek, ahova rendszeresen járt dartsozni. Itt fedezte fel Bristow, aki 10 ezer fonttal támogatta Taylor darts karrierjének beindítását. Taylor felmondott a munkahelyén, és onnantól fogva csak a dartsra koncentrált. 1988-ban megszerezte élete első győzelmét a kanadai nyílt dartsbajnokságon, majd 1990-ben saját mesterét, Eric Bristowt győzte le 6-1-re a világbajnokságon. 1994-ben 15 játékostársával megalapította a PDC (Professional Darts Corporation) szervezetét, amely azóta a darts legbefolyásosabb szervezetévé nőtte ki magát. 1995-től 8 éven át verhetetlen volt a világbajnokságon és más versenyeken. A kétezres évek során azonban már ő is válságba került, a legnehezebb időszakáról szól az Erőpróba.

A könyv a 2013 júliusa és 2014 júliusa közötti időszakot mutatja be, amikor a dartsban és a magánéletében is mélyponton volt. A világbajnokságra kimerülten érkezett, és rögtön a második fordulóban kiesett. Feleségével úgy döntöttek, hogy elválnak, ráadásul fizikailag sem volt formában. A könyvből megtudhatjuk, hogyan sikerült túllendülnie ezeken a problémákon, s eközben számos meccséről és ellenfeléről oszt meg az olvasóval érdekes és izgalmas információkat. Megismerhetjük a darts versenyek világát, és hogy mire gondol egy világbajnok, miközben a nagy visszatérésre készül.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.09.25