2987
Shona Innes: A barátság olyan, mint a mérleghinta
Polczer Adél ajánlata

shona-innes-a-baratsag-olyan-mint-a-merleghintaShona Innes könyvsorozata mind olyan témákat feszeget történeteiben, melyek a gyermekek mindennapjaiból kiemelt pillanatokon, eseményeken alapszanak, és amelyekkel esetleg sokuk meg kell, hogy küzdjön lelkileg. KönyvTÁRS-sorozatában közérthetően, a legfiatalabbak nyelvén jár körül egy-egy fontos témát, mint a barátság, az élet elmúlása, a játszótéri helyzetek vagy az internet használata. Innes ausztrál klinikai és törvényszéki pszichológusként maga is hosszú évek óta segít bajba jutott gyerekeknek, hogy feldolgozhassák traumáikat.

A barátság olyan, mint a mérleghinta című könyve a barátságról szól, amely a gyerekek életében naponta más és más lehet, és ez nem mindig egyértelmű, követhető minden gyerek számára. Nehéz élethelyzetekkel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is küzdenek nap mint nap. És bár a problémák hétköznapiak, a megoldások hogyanja már korántsem olyan egyszerű.

Agócs Írisz képei szívmelengetőek és elgondolkodtatóak, Varró Dániel verselése pedig mesterien könnyed és humoros. A könyvet 4-8 éves gyerekeknek ajánljuk.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.09.18