4450
Rendezvény beszámoló: A kőleves
Mesejáték a Gyárvárosi Közösségi Házban

A kőleves című mesejátékot láthatták a gyárvárosi gyerekek 2018. szeptember 21-én Bank Zsuzsanna és Károly Szabolcs, a CHIP-SZÍNHÁZ művészeinek előadásában. Az ismert népmesét Károly Szabolcs, a Mátyás király mesék főmotívumait felhasználva dolgozta át színpadi játékká.

Gyerekeknek játszani hálás, de egyben nagyon nehéz feladat, főleg ha az előadó igyekszik bevonni a közönség tagjait is a játékba. Gyakran kell rögtönözni, hogy a történet a megfelelő mederben haladhasson tovább, hiszen az őszinte gyermeki reakciók váratlan helyzeteket teremthetnek és meglepő módon alakíthatják a mese fonalát.

Péntek délelőtt a gyárvárosi óvodások aktív szereplőivé váltak a tanulságos színdarabnak. Kérdésekre válaszoltak, segítették a szereplőket, és még egy fontos titkot is megtartottak, hiszen a szegénylegény megkérte őket, ne árulják el, ki ő valójában. Így, a nézők közreműködésével az előadás végére elkészült a kőleves, és jó véget ért a mese.

A gyerekek nagy taps után élményekkel gazdagodva, mosolyogva, néhányan a helyes válaszokért kapott jutalom-csokival hagyták el a nézőteret.

 

Bogár Erika