912
Crossover: Sarah Brightman - The Very Best of Sarah Brightman 1990-2000
Tolnai Gáborné ajánlata

sarah-brightman-the-very-best-of-1990-2000Sarah Brightman The Very Best of Sarah Brightman: 1990-2000 című válogatásalbuma 2001-ben jelent meg, a producere Frank Peterson volt. A korong a címben jelzett évtized 16 legjobb dalát tartalmazza az énekesnő repertoárjából. Sarah hároméves korában már tánc- és balettórákra járt, kilencévesen pedig klasszikus énekből vett leckéket. 1973-ban debütált a világot jelentő deszkákon: a londoni Piccadilly Theatre I and Albert című előadásain Viktória királynő egyik lányát, Vickit játszotta.

1976-ban csatlakozott a Pan`s People nevű tánccsoporthoz. 18 éves korában átment Arlene Philips táncegyütteséhez, a Hot Gossiphoz, s velük készítette el első kislemezét, az I Lost My Heart To A Starship Troopert, ami az akkoriban divatos space-disco jegyében készült. A folytatás már Sarah Brightman and the Starship Troopers néven jelent meg 1979-ben: The Adventures of the Love Crusader. Még ugyanabban az évben került piacra a Love In A UFO című kislemez is.

1980-ban Sarah elment egy meghallgatásra, ahol Andrew Lloyd Webber új musicalje, a Macskák (Cats) számára válogattak szereplőket. Tehetsége meggyőzte az illetékeseket, s megkapta Jemima szerepét. Színpadi karrierje tovább folytatódott. 1984-ben a Song and Dance előadásain Emma szerepét játszotta, a következő évben pedig a Requiem előadásában vett részt. Utóbbiért az énekesnőt Grammy-díjra jelölték. 1985-ben újabb szerepben láthatta a közönség: Valencienne-t alakította Lehár Ferenc A víg özvegy (The Merry Vidow) című klasszikusában, és játszott Az operaház fantomjában is. 1988-ban jelent meg a The Trees They Grow So High (Early One Morning) című CD, melyen az énekesnő Benjamin Britten dalait énekli. A következő évben került piacra Sarah második szólóalbuma, a The Songs That Got Away, amelyen a színpadi szerepeiből ismert dalokat adja elő. 1990-ben jelent meg harmadik szólólemeze. Ekkor került sor egy újabb színpadi szereplésére is, ezúttal az Aspects Of Love-ban, megint egy Lloyd Webber-műben: Rose szerepét Sarah a darab londoni és New York-i előadásain is eljátszotta.

Sarah tulajdonképpeni szólókarrierje az 1990-es években kezdődött, amikor találkozott új menedzserével és barátjával, Frank Petersonnal. Együttműködésük első állomása a Dive (1993) című album volt. Ezt követte a Fly (1995) című nagylemez. Az énekesnő szólókarrierje töretlenül ívelt felfelé: az Eden (1998) és a La Luna (2000) című lemezei ugyancsak világsikert arattak. 2001-ben megjelent Classics című albumán operaáriákat és más klasszikusokat énekelt. (Ez a lemez 2006 végén Európában ismét megjelent.) A Harem (2003) című CD-jén a Közel-Kelet zenéjét a pop műfajjal párosította. Az új évezredben világ körüli turnén vett részt, melynek legemlékezetesebb pillanatait DVD-n is kiadták.

Tracklist:
01. Question of Honour, Pt. 2 (Radio Edit)
02. Heaven Is Here
03. Who Wants to Live Forever – Sarah Brightman, London Symphony Orchestra
04. Time to Say Goodbye (Con Te Partiro) – Andrea Bocelli, Sarah Brightman
05. Tu Quieres Volver (Radio Remix Version) – Sarah Brightman, London Symphony Orchestra
06. Just Show Me How to Love You – Sarah Brightman, Jose Cura, London Symphony Orchestra
07. Eden
08. Nella Fantasia
09. Deliver Me
10. Only an Ocean Away
11. Scarborough Fair
12. Whiter Shade of Pale (Radio Edit)
13. First of May
14. Captain Nemo (Live)
15. Mer (Live)
16. Last Words You Said – Sarah Brightman, Richard Marx


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.09.07