842
Csillagpor
Galambos Krisztina ajánlata

csillagporA Csillagpor  alapjául Neil Gaiman azonos című regénye szolgál. A történetben Tristan Thorn el akarja nyerni a gyönyörűséges Victoria szívét, ezért útra kel, hogy elhozza választottjának azt a hullócsillagot, mely a bűvös birodalomban ért földet. Amikor azonban egy hullócsillag földet ér, emberi formát ölt. (A mi hullócsillagunk, Yvaine, akit Claire Danes alakít.) Útja során Tristan találkozik Lamiával (Michelle Pfeiffer), a gonosz boszorkánnyal, aki szintén a hullócsillagot keresi, hogy nővéreivel kivághassák a szívét; nem másért, mint hogy megegyék, és ezáltal visszanyerjék szépségüket és fiatalságukat.

Lamia gonosz karmai elől menekülve Yvaine és Tristan azonban Shakespeare kapitány fogságába esnek. A Robert De Niro által megformált kalózról kiderül, hogy nem igazán áll közel ahhoz a képhez, amit egy kalózról elképzelünk. Az üldözéshez még mások is csatlakoznak, például a gonosz Septimus herceg, vagy Ferdy, az orgazda, és mindenkinek jó oka van a hullócsillag megkaparintására...

A 2007-es film izgalmas, érdekes, újszerűen ötvözi a mese- és fantasyelemeket. A szereposztás kiváló, a rendezőnek, Matthew Vaughn-nak pedig sikerült egy szórakoztató és látványos filmet összehoznia, amely azt bizonyítja, hogy a mesékből nem lehet kinőni. Jó szórakozást hozzá!


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.20