3164
Nyuli néni bulija
Juhászné Lukács Mária ajánlata

nyuli-neni-bulijaPresser Gábor Meserádiójának egyik darabja a Nyuli Néni Bulija. A Magyar Rádió mesejátéka megjelent hanghordozón is, remélve, hogy így még több kisgyermekhez eljut ez a varázslatos hangulatú, Csetényi Anikó által írt mese. A történet főszereplője egy nyuszi, akit úgy hívnak, hogy Kajla. Vendégségbe hivatalos Nyuli nénihez, és ajándékot szeretne vinni neki. Ám ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Természetesen bevásárlóútja során kedves barátokra tesz szert. És hogy végül sikerül-e megtalálnia az ideális ajándékot? Kiderül a mese végén…

Csetényi Anikó az Ascher Oszkár Színház alapítója és vezetője volt 2005-ig. Élete három fő alappilléren nyugodott: a pedagógushivatás, az Ascher Színház és az írói tevékenység voltak számára a legfontosabbak. Pedagógusként az irodalom, a magyar- és angol nyelv megszerettetésén túl mindig becsempészte tanításába a színházművészet varázsát. Szívesen alkalmazta tanóráin a drámapedagógia eszközeit. Írásait, mesejátékait is pedagógiai hitvallása hatotta át. 32 mesejátékot, 4 tévéjátékot írt, gyermekszíndarabjait Budapesten, Zalaegerszegen és Békéscsabán játszották a színházak. Hangfelvételek, CD-k őrzik a Magyar Rádióban játszott meséit.

Presser Gábor és Csetényi Anikó öt zenés mesejátékot jegyez közösen – de úgy, hogy sohasem találkoztak! Csetényi Anikó művei rendre megnyerték a Magyar Rádió mesejáték-pályázatait, az ő kérése volt, hogy ezeket Presser Gábor zenésítse meg, aki örömmel vállalta a feladatot. A felvételek a Magyar Rádióban készültek, majd a mesejátékok nagy része lemezen is megjelent, később pedig színházi és bábszínházi adaptációk is készültek belőlük.

Előadja: Rátonyi Róbert, Máthé Erzsi, Józsa Imre, Kútvölgyi Erzsébet, Margitay Ági
Teljes játékidő: 43 perc
Formátum: Audio

Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.20