3146
Wass Albert: Tókirály és Szille
Polczer Adél ajánlata

wass-albert-tokiraly-es-szilleA Tavak könyve sorozat első darabja, amelyben arról lesz szó, hogy miképpen teremtette meg a Jóisten a tavakat és azokat a népeket, akik a tavakat lakják, továbbá szó lesz a Tókirályról, aki nagyon öreg és hosszú hínárszakálla van, és így illendő, hogy róla beszéljünk először. Szó lesz továbbá Szilléről, a tündérről és még sok minden másról, ahogy az majd a mese során szépen kiderül.

A Jóisten, mikor megteremtette a mi kis furcsa tavainkat, egy egészen kicsit szomorú volt, elgondolkozott, majd sorra megteremtette a tavak környezetét és azokat a vízi és szárazföldi állatokat, akik a tavakat és azok környékét lakják. Így kezdődik a mese, mely a nagyon öreg, hosszú hínárszakállú Tókirályról és pici kisleányáról, a csudaszép tündérről, Szilléről szól, aki apja tilalma ellenére kiszökik a Tókirály palotájából, a nagy tavakra. Soha többé nem talál vissza, de új barátai, a tavak lakói megvigasztalják. Mindenki tesz érte valamit, amitől Szille megnyugszik, és ígéretet tesz, hogy őrködni fog a tó békessége felett.

A mesekönyvet Gábor Emese szép, színes rajzai gazdagon illusztrálják. A kötet a Tavak könyve Révai Kiadó Budapest, 1942-es kiadása alapján készült.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.10