793
Pop: Fun - Some Nights
Tolnai Gáborné ajánlata

fun-some-nightsA Some Nights egy amerikai indie pop együttes, a Fun második albuma. Nate Ruess énekes és Jack Antonoff gitáros a 90-es évek végén punk-rock koncertekre jártak, majd punk zenekarokban zenéltek New Jersey déli részén; egyszer közösen is turnéztak zenekaraikkal. Aztán amikor Nate zenekara, a The Format feloszlott, azonnal Jack-et hívta. Harmadikként pedig bevették Andrew Dost billentyűst, és ezzel a Fun megalakult. Első albumuk, az Aim & Ignite 2009-ben jelent meg. Egy évvel később már a Paramore-ral turnéztak, és felléptek a Coachella fesztiválon is.

Második albumuk, a Some Nights nálunk 2012-ben jelent meg. A róla kimásolt We Are Young (feat. Janelle Monáe) itthon is hatalmas siker volt, Amerikában pedig még a Glee-ben is feldolgozták, eljutva ezzel különböző korosztályokhoz, különböző zenei ízlésű emberekhez. Maguk a fiúk is széles spektrumú zenei ízléssel rendelkeznek egyébként. Jack Tom Waits, Jack White és Neil Young rajongó, Andrew kedvencei a Weezer, az ELO és Claude Debussy, Nate pedig az album készítése idején leginkább hip-hopot hallgatott. A lemez producerének – egy alkoholgőzös öröméneklést követően – megnyerték a legendás, Grammy-díjas Jeff Bhasker-t (Alicia Keys, Kanye West, Beyoncé).

Az album legnagyobb slágere a címadó dal lett, melyet Jeff Bhasker, Nate Ruess, Andrew Dost és Jack Antonoff írt. Ez egy igazi indie pop dal afrobeat és power pop elemekkel tűzdelve, melyet több más előadó is feldolgozott.

Tracklist:
01. Some Nights (Intro)
02. Some Nights
03. We Are Young (featuring Janelle Monáe)
04. Carry On
05. It Gets Better
06. Why Am I The One
07. All Alone
08. All Alright
09. One Foot
10. Stars
11. Out On The Town

Megtekintés az Online Katalógusban

2018.07.06