3039
Thomas Brandenburg: Autók
Hatvaniné Ragány Klára ajánlata

thomas-brandenburg-autokTöbb mint százéves az autó. S ebben az időszakban Carl Benz első motoros autójától a jövő napelemes autójáig izgalmas fejlődésen ment keresztül ez a közlekedési eszköz. De hogyan született és hogyan születik az autó? Ezeket és még sok egyéb kérdést tesz érdekessé az Autók című könyv a fiatal olvasók számára. A kötet egyszerűen és érthető módon mutatja be az automobil fejlődését, használhatóságát és jelentőségét a társadalom számára.

Az első stráfkocsitól a mai autógyártásig hosszú út vezetett. Ma már elképzelhetetlen az életünk autók nélkül. Milyen a vezető nélküli autó? Mik a hibridek? Hogyan működik a motor? Az autó történetétől, a működéséről, a modern felszerelésekről és technikákról, a megújuló energiák felhasználásáról is olvashatunk a könyvben, de a városi közlekedés és az autóversenyzés világáról is képet kapunk. De Thomas Brandenburg könyvéből megtudhatjuk például azt is, hogy mi hajtotta az első járműveket, mit jelent az ABS vagy mi a Forma-1, és persze szó esik a jövő autóiról is... Csatold hát be a biztonsági övet, és éld át az autó sikertörténetét!

A Tessloff és Babilon Kiadó népszerű ismeretterjesztő sorozatának, a Mi micsoda?-nak az 57. részeként jelent meg az Autók, mely mindössze 48 oldalon mutatja be a gyerekeknek mindazt, amit az autók történetéről és jelenéről tudni érdemes egy általános iskolásnak.


Megtekintés az online katalógusban

2018.06.26