1633
A történelem rettegett asszonyai
Online játék veszélyesen híres nőkkel a célkeresztben

orult_nok_fb_jatek

Hol volt, hol nem volt, a történelem helyenként heves sodrású és durva szövésű matériájában rendre felbukkant egy-egy olyan erőteljes befolyású és hatású asszony, aki rettegett hírnévvel bírt – egészen még a mai időkig is. Ezen különleges személyiségek skálája aztán az elmebeteg zsarnoktól a szabadlelkű reformeren át egészen a bűnöző hajlamú hetéráig terjedt. De vajon van-e bátorságunk a 2000-es évek távolságából kitartóan farkasszemet nézni velük?

Játékos társainkat tesszük tehát próbára május 21. hétfőtől május 25. péntekig, amikor naponta 1-1 képet (tehát összesen 5-öt) töltünk fel a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Facebook-oldalára, amelyeken ilyen hatású, a történelem fonalában jelentős szerepet játszó nők, asszonyok pillantanak ránk metszőn. A kérdés egészen egyszerű: kik láthatók az egyes fotókon?

A helyes válaszokat akár naponta, akár egyben az összeset május 27. vasárnap éjfélig várjuk, NEM nyilvános kommentben, hanem a „diszol@gyorikonyvtar.hu” e-mail címre! A helyes megfejtést elküldők közül 3 szerencsés játékos könyveket nyer.

 
Szóval vértezzük fel magunkat a legrendíthetetlenebb tekintetekkel, és pillantsunk bele az elragadó, de kőkemény és jéghideg női szempárokba!

2018.05.18