3282
Hangszeres zene: Tóth Zoltán András - A bolhapiac tündérei
Juhászné Lukács Mária ajánlata

toth-zoltan-andras-a-bolhapiac-tundereiElkészült az egykori Republic-os Tóth Zoltán András hangszeres sorozatának második albuma is, mely nem kis meglepetést tartogat rajongóinak és az őt korábbról ismerőknek: ezúttal ugyanis kizárólag csak énekhang nélküli hangszeres zene csendül fel a korongról A bolhapiac tündéreiben. A terv csírái – ahogy ő fogalmaz – még a Republic-korszak előttről valók. Jó negyedszázadnyi érlelés után immár megvalósítva bizonyítják a szerző sokoldalúságát, dicséretes zenészi útkeresését és ígéretes új útra lelését, melyet nevének cseppnyi módosításával – Tóth Zoltán András – is jelez.

A művekben az ütősök, gitárok, billentyűsök mellett népi hangszerek is helyet kapnak, s az összképet szimfonikus zenekari elemek is árnyalják. A kiemelkedő tehetséggel megáldott énekes-gitáros-szerző nemcsak korábbi Republicos örökségét ápolja, hanem – és főleg – egyre kiteljesedő egyéniségét is beleadta a kompozíciókba. A lemezen hallható tíz tétel következetes és szép egységet alkotva olyan értelemben működik, mint egy szimfónia, melynek tételei vannak, de maga a mű mégis komplett egésszé áll össze. A Mosolygó Idő szimfóniája alcímű album dalait remek muzsikusok játéka teszi élvezetessé.

A lemezen közreműködnek: Szűcs Dóri (népi hegedű), Gulyás Ferenc (tekerőlant, furulya), Veér Bertalan (hegedű), a Flea Market Orchestra, Tóth Zoltán András (vonós partitúrák és elektronikus eszközök, hangszerelés, elektromos és akusztikus gitárok, basszusgitár, billentyűk, ütősök és mandolin).

Tracklist:
01. Ártatlan mezők 1. (Innocent Fields 1.)
02. Ártatlan mezők 2. (Innocent Fields 2.)
03. Vissza a ködös hazába (Back to the Misty Homeland)
04. Kifelé a sötét erdőkből (Out of Dark Forests)
05. Szélfúró (Wind Driller)
06. Szabad vizeken (On Free Waters)
07. Végtelen lépcsők (Endless Stairs)
08. Világ felett győztes (Overcoming the World)
09. Holdesküvő (Moon Wedding)
10. Élnek! (They live!)


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.05.11