3204
Arnold Szilvia - Arnold Viktória: Galambkaland
Dákainé Szenczi Ilona ajánlata

arnold-szilvia-es-viktoria-galambkalandArnold Szilvia és Viktória meseregényeinek szereplői többnyire állatok. Nem véletlenül, hiszen céljuk az, hogy jó hangulatú történeteken keresztül megszerettessék, testközelbe hozzák az állatokat, helyes, emberszemmel olykor furcsának tűnő szokásaikat. A Galambkaland Gábor, egy falusi galamb története, aki hosszú utat tesz meg, hogy álmát megvalósítsa: falujából a nagyvárosba költözik.

Nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elképzelte. Nincs élelem, csak ha az emberek elhullajtják morzsáikat. Galambdúc sincs, helyette egy fa törzséhez bújva tölti az első hideg éjszakáját a városban, aminek eredményeként a következő napokat Paloma és Apó fészkét nyomva tölti. Az idős galamb házaspár bölcsessége és gondoskodása segíti felépülni a betegségből.

A kis galambközösségben mindenki befogadja őt: Paloma, Apó, Pisz, a békegalamb, Gixer és Grimbusz, a rappelő galambok, csak egyedül Galiba, a Galamb-banda énekese nem. Ennek egyetlen oka van: Tubica. Tubica egy kedves galamblány, akivel Galiba együtt nőtt fel, és akibe Gábor már az első találkozásukkor beleszeret. Galiba mindenáron szeretné Gábort eltávolítani Tubica közeléből, és ezért mindent el is követ.

Gábor – Apó tanácsát megfogadva – úgy dönt, hogy lemond Tubicáról és hazaköltözik. Egy váratlan fordulat következtében azonban minden megváltozik. Hogy mi történik ezután a szereplőkkel, és végül is ki hol éli tovább az életét, a regényből megtudhatod.

A szerzőpáros meseregényei a 6-10 éves korosztály számára íródtak.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.05.08