3187
Carrie Fisher: A hercegnő naplója
Nyerges Edina ajánlata

carrie-fisher-a-hercegno-naploja„Ki lehetnék, ha nem én lettem volna Leia hercegnő? És egyáltalán: én vagyok Leia hercegnő, vagy ő én? Boncolgassuk a különbséget, és közelebb kerülünk az igazsághoz. A Star Wars volt a munkám, és jelenleg is az. Kirúgni nem tud, és nem mondanék fel soha. De miért is akarnék felmondani? (Ez nem csak költői kérdés volt – tényleg: miért mondanék fel?) Ma a régi holmijaim, bedobozolt írásaim között keresgélve megtaláltam a negyven éve, az első Star Wars-film forgatásán írt jegyzeteimet, a naplómat. Maradjatok velem, hamarosan jövök a további részletekkel!”

1975-ben, az akkor 19 éves Carrie Fisher megkapta élete nagy lehetőségét, amikor kiválasztották Leia Organa hercegnő szerepére a Star Wars című filmbe. A fiatal és nem túl tapasztalt színésznő ezzel a szereppel az egész világon ismert lett, és milliók rajongtak érte. Élete végéig a karakterével azonosították őt, pedig közben befutott íróként, script doctorként és stand-uposként is. A sikert azonban nehezen élte meg, alkohol- és drogfüggő lett, amit mániás depressziója súlyosbított. Családi háttere sem volt kiegyensúlyozott, emiatt önbizalom-hiányban szenvedett.

A hercegnő naplója egy memoár, aminek első feléből megismerhetjük a 19 éves Carrie Fisher gondolatait, érzéseit a 60 éves Carrie Fisher vezetésével. Megtudhatjuk, hogy miért hagyta ott Hollywoodot és az otthonát Londonért, hogyan kapta meg Leia hercegnő szerepét, és milyen volt az első Star Wars film forgatása. Számos fejezet a Harrison Forddal folytatott viszonyáról szól, és az is kiderül, hogy milyen érzés, amikor valaki a kamasz fiúk fantáziájának tárgya.

Fisher azt sem titkolja, hogy anyagi gondjai miatt kénytelen volt „eladni” magát, és különböző rajongói találkozókra menni, amelyekről rengeteg kedves vagy épp bizarr történetet oszt meg az olvasóval. A könyvben részletek találhatók a naplóból és néhány vers is, amit a fiatal Fisher írt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.05.08