3614
Hip-hop: Majka feat. Tyson - Történt, ami történt
Tolnai Gáborné ajánlata

majka-feat-tyson-tortent-ami-tortentMajka (Majoros Péter) második lemezét Kicsi Tyson és Levy T segítségével készítette, a zenéket Egri Levente, a Hip Hop Boys volt frontembere írta. A hip-hop zenében járatosak jól tudják, hogy nincs rap-album dögös alapok, ütős basszus és szókimondó, osztós szövegek nélkül. Majka új albumánál minden elvárás mögé tehető egy jó nagy, kövér pipa. Történt, ami történt című korongjának szövegei nem beszélnek mellé, mindenki kap egy nagy balhorgot az arcába, ahogyan már Majkától megszokhattuk, csak most pontosabb a találat.

De természetesen mint minden rosszfiúba, Majkába is szorult kellő mennyiségű érzelem. A kötődése szülővárosához és jó barátjához, Tysonhoz most is nagy hangsúlyt kap a lemezen – nem felejti, honnan jött és kik álltak mellette. És hogy mit gondol a cicamicákról? Nincs kegyelem. Kapnak rendesen. Tündi Bündi című számában hadat üzen nekik, és világosan vázolja, hogy kinek hol a helye. A feministák valószínűleg nem ezt a Majka számot fogják non-stop bömböltetni, de a kocsiban letekert ablakból ordíttatva bárkit elkaphat az éneklési vágy, ugyanis ez egy sláger. Lehet ezt még spilázni? Naná, de minek?! A dalok magukért szövegelnek, csak két nyitott fül kell hozzá. Ha ez meg van, akkor vállald!

Négy kislemez jelent meg az albumról. A Történt, ami történt, a Bom Chicka Wah Wah, a Tysonnal készült Tündi Bündi és a Mondd, ami fáj című dalokból, amiért VIVA Comet díjat kapott a legjobb videoklip kategóriában.

Tracklist:
01. 1 ütem
02. Tündi Bündi
03. Testvéred vagyok
04. Csüccs ide, baby
05. Neked volt ilyen
06. Mondd, ami fáj
07. Nézz rám
08. Történt, ami történt
09. Watcha
10. 8, ami hazavár
11. Nem adom el
12. Ki ez a cigány


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.04.20