3476
Jules Verne: A dunai hajós
Galambos Krisztina ajánlata

jules-verne-a-dunai-hajos1876. augusztus 5-én Borus Demeter, a Dunai Liga tagja bejelentette sporttársainak, hogy lehajózik a Dunán, a folyó forrásától egészen a Fekete-tengeri torkolatig. Így körülbelül 3000 kilométeres utat tesz meg. Ez idő alatt kizárólag horgászattal tartja fenn magát. Bejelentése nagy port vert fel, ám a folyó mellett élő embereket egy még fontosabb esemény tartotta izgalomban. Néhány hónapja a Duna partvidékének nyugalmát rablók garázdálkodása zavarta meg.

Se szeri, se száma a kifosztott tanyáknak, a kirabolt kastélyoknak, a feltört villáknak. Az ismert magyar detektív, Dragos Károly kapta a feladatot, hogy felderítse a bűnügyek részleteit, és kézre kerítse a gyilkos banditákat. Míg Borus Demeter elindul, hogy tervét valóra váltsa, Dragos Károly a rablóbanda nyomába ered. Vajon ki vagy kik követték el a rablássorozatot? Beigazolódik-e Dragos Károly gyanúja, kézre keríti-e a rablókat?

Jules Verne izgalmas, fordulatos, lebilincselő regényéből minden kiderül. Külön érdekesség, hogy a művet Koncz Gábor előadásában hallgathatjuk, aki nem más, mint a regényből készült nagy sikerű film főszereplője.

 

Előadja: Koncz Gábor
Teljes szöveg: 527 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.04.20