985
Gerald Durrell: A piknik; A Michelin embere
Hatvaniné Ragány Klára ajánlata

gerald-durrell-a-piknik-a-michelin-embereGerald Durrell az indiai Kalkutta közelében, Jamshedpurban született Gerald Malcolm Durrell néven, 1925-ben. Szülei, Louisa Florence Dixie és Lawrence Samuel Durrell brit és ír felmenőkkel bírtak. Három testvére volt: Lawrence George (1912-1990), Leslie (1918-1983) és Margaret (1920-2007). Apja útépítő mérnökként dolgozott, és miután 1928-ban meghalt, a család hazatért Angliába, majd 1935-ben Korfu szigetére költözött. Négy évig éltek a szigeten, amely Gerald fő szellemi ihletője lett.

Itt kezdődött egy életen át tartó nagy szerelme a természet világa iránt. Iskolába nem járt, magántanárok oktatták, közülük főleg a természettudós Theodor Stefanides doktor hatott rá. Korfui éveire emlékezett a Családom és egyéb állatfajták című könyvében, sok humorral és öniróniával mutatva be családtagjait, a sziget lakóit és élővilágát. Jelentős összeget örökölt 21. születésnapja alkalmából, amit állatok gyűjtésére költött el.

Durrell állatgyűjtési és állattartási elképzelései forradalmian új nézeteket tükröztek. Csakis a legjobb minőségű, elérhető ellátást volt hajlandó állatainak biztosítani, soha nem csak a ritka állatfajokat kereste, amelyekért sok pénzt fizettek a gyűjtők, hanem mindegyiket egyformán kívánta védelmezni és bemutatni. Hogy anyagi helyzetét fellendítse, bátyja és Jacquie tanácsára Gerald humoros, életrajzi ihletésű könyveket kezdett írni, sikerrel – írói talentumának varázsa, hogy érdekfeszítő történetet kanyarít életünk bármilyen mindennapi aprósága köré.

A piknikben hömpölygő humor sodorja a hallgatót a Durrell családdal Dél-Anglia tájain, és Esmeralda, az autómatuzsálem is a kirándulók között van. A Kossuth/Mojzer Kiadó hangoskönyvének második történetében, A Michelin emberében gasztronómiai ínyencségekkel ismerkedhetünk meg, és a Michelin útikalauzok minősítési rendszerébe is érdekfeszítő betekintést kapunk.

Tartalom:
01. A piknik
02. A Michelin embere

Előadja: Szacsvay László
Teljes játékidő: 116 perc
Formátum: 2 audio CD

Megtekintés az Online Katalógusban

2018.04.13