3290
Fabian Lenk: Idődetektívek 2. - Marco Polo és a Titkos Szövetség
Tolnai Gáborné ajánlata

fabian-lenk-idodetektivek2-marco-poloA kiskamaszoknak szánt krimisorozat főszereplői tizenkét éves gyerekek (két fiú és egy kislány), egy ódon kisváros lakói, és családi vonalon bejáratosak a VIII. században épült bencés kolostor könyvtárába. A nyomozás nem mellékes kelléke az alapjáraton is sejtelmes kolostor titokzatos terme, a Tempusz, ahonnan erős koncentrálással a történelem bármelyik évébe eljuthatnak. Időutazás, bolyongás a múltban, veszélyes kalandok sora: mindez elegendő lehet arra, hogy a célközönség néhány órára otthagyja a monitort vagy a tévé képernyőjét.

Az Idődetektívek három bátor időutazó kalandjain keresztül a történelem fontos mozzanatait ismerteti meg a kiskamaszokkal. Kalandos utazás a múltba: a hiteles történelmi háttér, a történelmi tényeket rendszerező függelék és a szószedet segítségével az ifjú olvasók bátran hagyatkozhatnak rá még a tanórákon is.

A második részben (itt az előzmény) a titokzatos idő-tér időszámításunk szerint 1275-be, a mongóliai Kambaluk városába repíti a kis detektíveket. Valaki meg akarja mérgezni Marco Pólót, a hírneves európai felfedezőt, aki a Selyemutat bejárva Kubiláj kán hatalmas birodalmába érkezett. Kit zavarhat ennyire, hogy Marco Polo találkozik és jó kapcsolatot épít ki a Nagy Kánnal? Miközben a bátor idődetektívek a gonosz összeesküvés kiderítésével foglalkoznak, maguk is életveszélybe kerülnek...


Megtekintés az online katalógusban

2018.03.20