3190
Trapéz
Galambos Krisztina ajánlata

trapezA cirkusz világa csillogó és izgalmas, ugyanakkor veszélyes, kemény világ, ahol csak a legjobbak maradhatnak sikeresek. Erről szól ez a filmklasszikus, a Trapéz, melyben a legnagyobb színművészek mutatják be, hozzák közel hozzánk ezt a különleges világot minden szépségével és gyötrelmével együtt.

Tino Orsini (Tony Curtis) a fiatal artista a párizsi Bouglione cirkuszban próbál szerencsét, hogy a tapasztalt trapézművésztől, Mike Ribble-től (Burt Lancaster) megtanulja a triplaszaltót. A balesete óta magába zárkózó férfi sokáig elutasítja a fiút, de a tehetsége és szorgalma láttán mégis úgy dönt, hogy társul vele. Harmadikként csatlakozik hozzájuk a gyönyörű Lola (Gina Lollobrigida), aki természetesen mindkét főszereplő fejét elcsavarja.

A magyar származású Tony Curtis első világsikerét jelentette a Trapéz, melyben egyik legjobb barátja volt a partnere. A rendező, Carol Reed fantasztikus munkát végzett, a főszereplők alakítása zseniális. Az 1956-ban készült Trapéz azok közé a filmek közé tartozik, amit ma is jó, sőt érdemes megnézni!

Díjak:

Bronz Medve (Berlini Nemzetközi Filmfesztivál - 1956) - Közönségdíj: Carol Reed
Ezüst Medve (Berlini Nemzetközi Filmfesztivál - 1956) - Legjobb színész: Burt Lancaster

Megtekintés az online katalógusban

2018.03.02