3092
Gyermek: Mihályi Réka - Masni és Pocó
Terman Tímea ajánlata

mihalyi-reka-masni-es-pocoA Group`n`Swing zenekar énekesnője, Mihályi Réka 2015-ben gyermeklemezt jelentetett meg Masni és Pocó címmel. A lemez ötlete már régóta foglalkoztatta az énekesnőt, akit ebben az elhatározásában óvónő édesanyja is aktívan támogatott, az ő segítségével választották ki a gyerekeket foglalkoztató témákat. A dalokat, a két mesekarakter rövid átvezető beszélgetései kötik össze, akik a koncerteken bábok formájában meg is elevenednek: Masni, egy iskolás lány és Pocó, a kisöccse, aki még óvodás. 

A lemez azonkívül, hogy remek szórakozást nyújt, még tanulni is lehet belőle. Minden dalban egy-egy hangszer kerül bemutatásra. A szövegfüzetben rajzok és rövid, gyerekeknek szóló leírások is találhatóak róluk. Hangulatának, egyediségének köszönhetően a lemez az apróságok szórakoztatásán, játékos tanításán túl a felnőttek számára is maradandó élményt jelent, a swinges dallamra épülő zene igazán élvezetes.
A szöveget Lombos Márton, Födő Sándor „Fidó”, Födő Tamás és Rácz Roland írták, a zenét Romhányi Áron szerezte. Zongorán játszik Romhányi Áron, gitáron Gyalog Zoltán, basszusgitáron Baranyi Gergő és dobon Vas Gyula.

 

Tracklist:
01. Boldog Fület és Napot
02. Hangyadal
03. Két keréken
04. Hencegő
05. Gézengúzia
06. Mit mond a neved?
07. Fogyóznak az állatok
08. Ovi
09. Nagyszünet
10. Nagymami és nagypapi
11. Altató

Megtekintés az Online Katalógusban

2018.02.23