3314
Bíborhegy
Hatvaniné Ragány Klára ajánlata

biborhegyBorzongani vágyó olvasóinknak ajánljuk a Bíborhegy című 2015-ös misztikus drámát. Guillermo del Toro mexikói filmrendező, producer és forgatókönyvíró neve sokaknak ismerősen csenghet, több sikeres filmet letett már az asztalra. Ezekre van is okunk emlékezni misztikus, rendkívül egyedi hangulatuk miatt (A faun labirintusa, Pokolfajzat, Ne félj a sötéttől!). A Bíborhegy egy újabb színes pötty a rendező amúgy is elég változatos (és borzongató) palettáján.

A feltörekvő író Edith-et (Mia Wasikowska – Alice csodaországban) fiatal kora óta kísérti a túlvilág, sőt egy családi tragédia is tetézi balsorsát. Mindez arra készteti, hogy szakítson a múltjával, és kezdjen teljesen új életet egy férfi, Thomas (Tom Hiddleston – Halhatatlan szeretők) oldalán egy másik, ismeretlen helyen. Az ifjú hölgy nagy lendülettel és lelkesedéssel vág bele a kalandba, azonban nem számol azzal, hogy új lakhelye és családja (Jessica Chastain – Mama) is veszélyekkel teli meglepetéseket tartogat számára...
Az 1900-as években játszódó történet korhű, a szereplők hozzák elvárt kimért magatartásukat, a kosztümök meseszépek, a táncos mulatságok elkápráztatják nézőiket... a horrorisztikus jelenetek pedig gondoskodnak arról, hogy gombóccal a gyomrunkban izguljuk végig az egészet.

Megtekintés az online katalógusban

2018.02.23