2369
Kuliffay Hanna: Milyen messze van a messze?
Dákainé Szenczi Ilona ajánlata

kuliffay-hanna-milyen-messzeKuliffay Hanna gyermekkönyvének főszereplője Marci. Ez a talpraesett kis aranyhörcsög mindig kíváncsi és szereti a kalandokat. A megfelelő pillanatot kihasználva sokszor elcsatangol otthonról, és mindenféle kalamajkába kerül, amelyekből végül rendre jól kerül ki.

A négy rövid történet elsősorban nem oktatni, hanem szórakoztatni akar, de emellett tanulsággal is szolgál 5-7 éves olvasóinak.

A mesék szereplői állatok, de nagyon is emberi dolgokat tanulnak meg és tanítanak meg: hogy mindenhol jó, de a legjobb otthon; hogy az adott szavunkhoz tartanunk kell magunkat; hogy mindenki más-más dologtól fél, és az az igazi bátorság, ha a bajba jutott felebarátunkon segítünk.

Hazatalál-e végül az otthont kereső és mindenhonnan elűzött kishörcsög? Hogyan jut el a városba, ha nem tudja megfizetni a fuvart a révésznek, a pilótának és a kocsisnak? Nem fordul-e ellene egy adott pillanatban a sok üres ígérete? Eljut-e barátaival Egyiptomba? Vagy csak Piripócsig érnek el? És mihez kell nagyobb bátorság: felülni a hullámvasútra vagy kihúzni barátját a vízből?

Minden kérdésre megadja a választ Kuliffay Hanna gyermekkönyve, a Milyen messze van a messze?, melyet Egri Mónika művészi akvarelljei díszítenek. Az illusztrációkat gazdagon árnyalt színvilág és finom humorérzék jellemzi, amely a szöveggel együtt harmonikus egészet alkot.

Megtekintés az online katalógusban

2018.02.20