3377
Etka-jóga
Tóth Nóra előadása

etka_joga_toth_nora

Március 1-jén (csütörtökön) 17 órától a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára földszinti klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22.) Etka-jóga – Erőgyűjtő módszer a testi és szellemi frissességért címmel Tóth Nóra képzett Etka-jóga-oktató, kineziológus és hangmasszőr ismeretterjesztő előadásán vehetnek részt. A belépés díjtalan.

Kártyikné Benke Etka, vagy ahogy mindenki ismerte, Etka anyó súlyos betegségekkel küzdött, ő azonban felül tudott kerekedni a szenvedéseken, és megalkotta saját programját, az Etka-jógát. Állandóan képezte magát, mégis 55 évig élt abban a tudatban, hogy betegségei nem gyógyíthatók, majd egy fordulat következett be az életében, és megtanult betegség és fájdalom nélkül élni. Hatalmas akaraterővel kezdte el tanulmányozni az emberi test és elme kapcsolatát és fejlesztését. 

Etka anyó módszere az állandó gerincmozgás volt, amely a napi gyakorlásnak köszönhetően visszaállítja a gerincoszlop egészséges állapotát. Technikájának másik alappillére a tudatos és tökéletes légzés.

Az emberi szervezet rendelkezik azzal a képességgel, hogy az élettanilag helyes testtartás és légzés segítségével visszaszerezze és megőrizze az egészségét, a szervezetet üzemanyaggal töltse fel a vérkeringés állandó frissen tartásával, és nemcsak a testet, hanem az elmét is fejlessze ezáltal.

„Ha odafigyelsz önmagadra, teszel, gondolsz bármit, mindaz, amit másban csodálsz, tebenned is valósággá válik!” (Etka anyó)