3210
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Abos-Beledi Veronika ajánlata

karine-giebel-csak-egy-arnyekA Könyvmolyképző Kiadó 2016-ban indította útjára női pszichothrillereket felvonultató sorozatát (Kristály pöttyös könyvek), melynek nyitókötete a Csak egy árnyék. A történet főszereplője egy sikeres, magabiztos, céltudatos párizsi nő, Cloé Beuchamp. Cloénak sínen van az élete, karrierje és magánélete is a lehető legjobban alakul. Igazgatóhelyettesként dolgozik egy reklámügynökségnél, ahol jó eséllyel pályázik a hamarosan megüresedő igazgatói székre. Párkapcsolatával is minden rendben, úgy tűnik, hogy Bertrand személyében megtalálta az igazit.

Azonban Cloé élete egy szempillantás alatt megváltozik: egy éjszaka hazafelé tartva egy titokzatos, fekete ruhát és kapucnit viselő férfi a nyomába szegődik, és halálra ijeszti. Először csak óvatosan, észrevétlenül követi, majd ki-be jár a házába, feltölti a hűtőt, képeket cserél ki. Hiába tesz több alkalommal feljelentést, a rendőrség nem veszi komolyan. Munkahelyi teljesítménye zuhanórepülésbe kezd, idilli kapcsolatának vége szakad.

Ekkortájt lép be a történetbe egy kiváló nyomozó, Alexandre Gomez. A rendőr élete romokban hever, felesége halálos beteg, már az ágyat sem tudja elhagyni. Munka után siet hozzá haza, minden percét vele tölti. Mikor az asszony meghal, csak egy hajszál választja el a férfit attól, hogy öngyilkosságot kövessen el. Szerencsére felkelti az érdeklődését Cloé kálváriája. Az ügy hasonlóságot mutat egy korábbi bűnténnyel, ahol az áldozat meghalt, ezért Gomez beleveti magát a nyomozásba.

Miközben követjük főszereplőink mindennapjait, több bejegyzésben olvashatjuk az „árnyék” gondolatait, mégsem tudjuk, kit rejt a maszk.

Egy napon hátrafordulsz, s meglátsz magad mögött egy árnyékot.
Attól a naptól fogva üldöz. Szakadatlanul. Csak egy árnyék.
Nincs arca, nincs neve. Nincs megfogható indítéka. Követ az utcán, lekapcsolja mögötted a villanyt, felbontja a postád.
Megfigyel még a legintimebb pillanataidban is.
A rendőröknek hiába szólsz: pszichiáterhez küldenek.
A barátaid furcsa szemmel néznek rád, majd eltávolodnak tőled.
Senki nem ért meg. Senki nem tud, senki nem akar segíteni neked.
Egyedül vagy.

A Csak egy árnyék rendhagyó, fordulatos, borzongató thriller. Akinek tetszett Paula Hawkins regénye, A lány a vonaton, vagy Pierre Lemaitre könyve, a Téboly, annak figyelmébe ajánlom ezt a kötetet is!


Megtekintés az online katalógusban

2018.02.13