2689
Nézz az égre
Polczer Adél ajánlata

nezz-az-egreJohn Duigan ausztrál rendező saját maga írta a film forgatókönyvét, és olyan sztárokra osztotta a főbb szerepeket, mint a dél-afrikai Charlize Theron, aki a produkció forgatásának évében, 2004-ben kapta meg a legjobb női alakításért járó Oscar-szobrocskát a Rém című filmért; valamint Penélope Cruz kapta a spanyol menekült, Mia szerepét, a férfi főszereplő pedig az ír Stuart Townsend lett.

Az 1930-40-es években játszódó történet helyszíne a puskaporos Európa, ez adja a hátterét a romantikus és különös szerelmi háromszögnek: Gilda Bessé (Charlize Theron), az ambiciózus fényképésznő, az Írországból érkezett diák, Guy (Stuart Townsend) és egy spanyol szökevénylány, Miá (Penelope Cruz) között. A három, szinte elválaszthatatlan jó barát életébe azonban beleszól a nagyhatalmak háborús politikája, és ez kapcsolatukat igencsak megtépázza. Guy és Mia szívükön viselik Spanyolország sorsát, és el is utaznak részt venni a polgárháborúban Franco ellen, Gilda viszont ellenzi ezt a döntésüket, az arisztokrata származású, elkényeztetett lány ragaszkodik a kényelmes párizsi léthez. A II. világháborút viszont már Gilda sem kerülheti ki, a német csapatok Franciaországot is elfoglalják. Guy az ellenállókhoz csatlakozik, Gilda viszont német tisztek mellett keresi a biztonságot és a kényelmet szomszédjai mélységes megvetése mellett.

A két színésznő alakítása lebilincselő, nagyszerűen ábrázolják, hogy ki mit áldoz fel szeretteiért, a becsületért, a hazájáért.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.02.09