2522
Folk: Kubinyi Júlia - Magam járom
Juhászné Lukács Mária ajánlata

kubinyi-julia-magam-jaromMagam járom címmel jelent meg Kubinyi Júlia első szólólemeze. A 2012-ben a Népművészet Ifjú Mestere címmel, 2013-ban Junior Prima díjjal kitüntetett népdalénekes, aki a Fölszállott a páva című tévés tehetségkutató döntőseként vált országszerte ismertté, azt vallja, a népdalok örök értékeket közvetítenek, amelyekben ma is megtalálhatjuk a szépséget. 2017 őszétől a fiatal művészt a Fonó Budai Zeneház népzenei művészeti vezetőjének választották.

Kubinyi Júlia életének kiskora óta része a magyar népzene és néptánckultúra, mely gyermekkora óta fellépésekben, később számos hanglemezen való közreműködés, hazai és nemzetközi fesztiválokon, népdalversenyeken való részvétel formájában kísérte végig mindennapjait. Azon generáció tagja, aki már szakintézményes keretek között tanulhatta a népdaléneklést, a salgótarjáni zeneiskola népzene tanszakán, édesanyja növendékeként.

A szakma értékelése szerint az új népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb tagja. A sok szépreményű, fiatal énekesnő közül főleg gyönyörű, érett hangja, magas szintű énektudása mellett sokoldalúsága emeli ki, mivel a rendkívül gazdag magyar népdalvilág minden területén otthon van. Repertoárja lefedi a Kárpát-medence minden magyarlakta vidékét.

2008 óta a Dűvő zenekar énekese, ám most egyéni munkássága kerül előtérbe. A Magam járom című lemezen elsősorban mezőségi, felvidéki, és szűkebb hazájából, a Palócföldről származó dalokat válogatott össze, olyanokat, amelyekben eddig a legjobban elmélyedt. A CD-n az ének köré épül minden, de változatos hangszerkíséretek is megszólalnak: a Dűvő vonósfelállását (Hrúz Dénes és Hrúz Szabolcs – hegedű, Nagy Zsolt – brácsa és Mohácsy Albert – nagybőgő, cselló) furulya, duda, tárogató, koboz és cimbalom egészíti ki.

Tracklist:
01. Kedves Édesanyám (Rimóc)
02. Szívesen köszöntél (Nyíradony)
03. Hosszú útra egyedül (Lészped)
04. Tova túl a Csengőbe (Magyarszentbenedek)
05. Csillag nélkül (Szék)
06. Aki rózsát adtál (Magyarszovát)
07. Amíg élek (Magyarszovát)
08. Szerelmes Istenem (Moldva)
09. Oda gyerünk, ahol kellünk (Tardoskedd)
10. Dudaszó hallatszik (Nógrád megye)
11. Szelídecske (Magyarvista)
12. Kedves Édesanyám (Rimóc)
13. Ideje volna már (Medvesalja)


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.01.19