2749
Bogyó És Babóca 1.
Márné Tóth Krisztina ajánlata

bogyo-es-baboca1A Bogyó és Babóca mesesorozat 2004-ben indult, ekkor jelent meg az első kötet a Pozsonyi Pagony könyvkiadó gondozásában. A könyvsorozat írója és rajzolója az építészmérnök végzettségű Bartos Erika. A csigafiú és a katicalány történetei mára sokkötetes sorozattá nőttek. A Kedd Animációs Stúdió 2009-ben kereste fel a szerzőt a mesesorozat megfilmesítésének ötletével. Az együttműködésből 2010-re született meg a rajzfilm első szériája, az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza rendezésében (Maestro, Mama, Ergo).

Mesemondó: Pogány Judit, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, az Assitej Gyerek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Üveghegy életműdíjasa. A zenét az Alma együttes szolgáltatja. A képes forgatókönyv Fritz Zoltán munkája, a karakterek elkészítése Turi Zoltánnak köszönhető. Hangmérnök Madácsi Imre, animátorok: Horváth Eszter, Horváth Károly, Húber Edit, Kisgáti Attila, Kiss Melinda, Könyves Tímea, Lőrinczi Balázs, Molnár Éva, Róth Attila, Turi Zoltán, Udvardy Boglárka és Zabos Csaba.

A rajzfilmsorozat első szériáját (13 mese) 2010-ben mutatták be a magyar mozik, majd műsorára tűzte a Minimax tévécsatorna. 2013 decemberétől a sorozatot az M2 televízió sugározta.

Tartalom:
01. Barátság
02. Fülgyulladás
03. Szivárvány
04. Papírsárkány
05. Télapó
06. A barlangi pók
07. Karácsony
08. Boszorkányok
09. Egy nap az óvodában
10. Akis dongólány
11. Hóember
12. Tengeri kaland
13. A tücsök hegedűje


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.01.19