1049
Sabrina
Csonkáné Horváth Éva ajánlata

sabrinaA Sabrina avagy a sofőr lánya története több rendezőt megihletett már, kezdve a klasszikus, 1954-es Billy Wilder rendezte filmmel, amelyben Audrey Hepburn játszotta a női főszerepet. Érdekesség, hogy a filmnek többek között még hindi változata is van. A mostani Sabrina DVD egy 1995-ben készült romantikus film Sydney Pollack rendezésében, Harrison Ford, Julia Ormond és Greg Kinnear főszereplésével.

"Egyszer volt, hol nem volt, Long Island északi partján, New Yorktól nem messze volt egy nagyon nagy ház, szinte palota. Lakott abban egy család, Larrabee volt a nevük. Szolgák nyüzsögtek a házban és a ház körül… És a garázs felett lakott Fairchild, a sofőrjük, akit Angliából hozattak évekkel ezelőtt, egy Rolls Rolls-szal és a lányával, Sabrinával együtt. Egyebek mellett Larrabee-ék híresek voltak a partijaikról. Kevesen adtak már olyan partikat, mint ők. Olyankor sosem esett, Larrabee-ék ki nem állhatták volna. Ott volt Maude Larrabee, aki megörökölte a Larrabee konzorciumot, miután a férje kilehelte a lelkét a Pebble Beach-i golfpályán. Maude szerepelt a Fortune címlapján. Aztán ott volt Linus, az idősebb fiú, aki 19 évesen diplomázott a Yalen, és a százmilliós családi vállalkozásból komoly vagyont csinált, csak az üzletnek él, folyton dolgozik. Linus a Time címoldalán szerepelt. De legfőképpen ott volt David, a kisebbik fiú, aki úgy váltogatta az iskoláit, mint később a barátnőit. Jóképű volt és csinos, humoros és romantikus. David szerepelt egy divatreklámban”.

Sabrina fülig szerelmes volt Davidbe, kislány kora óta álmodozott róla. Egy nagy fáról leskelődött a kerti partikra, de ki volt zárva onnét. Párizsba utazott, hogy megtalálja önmagát, de ott sem tudta Davidet elfelejteni. A szemüveges lányból csodálatos nővé érett, akin már Davidnek is megakadt a szeme. Ám a családi vállalkozás egy bomba üzlete és egy fényes esküvő is veszélybe kerül miatta. Linusra bízzák, hogy félrevonja Sabrinát az útból, ahogy az lenni szokott - pincérlányok, stb. esetén -, egy megfelelő összegről szóló csekk fejében. Linus el is végzi a feladatot, de nem számol azzal, hogy beleszeret a lányba, aki rádöbbenti arra, mennyire nem "él” igazán. "Párizs mindig jó ötlet” - mondja Linus, s végre egymásra találnak.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.01.12