2866
Ernestine Fittkau: Álarcok és kalapok
Galambos Krisztina ajánlata

ernestine-fittkau-alarcok-es-kalapokMár az ókorban készítettek álarcokat vallási szertartásokhoz, valamint színházi előadásokhoz. Nemcsak az álcázás volt ennek az oka, hanem egy-egy szerepbe bújva kiemelhették annak személyiségét, tulajdonságait. A gyerekek ugyanezekből az okokból szeretik az álarcokat: különféle szerepekbe bújhatnak, lehetnek bátor lovagok, vidám udvari bolondok, szépséges királykisasszonyok.

Ernestine Fittkau Álarcok és kalapok című műve a Cser Kiadó Színes ötletek és Fortélyok sorozatának részeként jelent meg 2009-ben. A könyvben könnyen elkészíthető álarcok és kalapok találhatók, amelyek egy másik világba repítik viselőjüket: vikingsisakok, marslakókalapok és állatmaszkok. A lányok valószínűleg királykisasszonynak vagy tündérnek öltöznek majd. Az álarcok kartonpapírból, papírtányérokból, papírzacskókból készíthetők el, amelyek könnyen beszerezhetők. A mintaív alapján igazán gyerekjáték őket elkészíteni, ezért nemcsak farsangi bálra, hanem például születésnapi zsúrokra, gyereknapra is kitűnőek.

A könyvet ajánljuk óvodáknak és iskoláknak is, mert az álarcok készítése fejleszti a kézügyességet, a fantáziát, és egy-egy technikaóra keretén belül is megvalósíthatók.


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.12.05