3475
Alternatív zene: Vad Fruttik - Tudom milyen
Galambos Krisztina ajánlata

vad-fruttik-tudom-milyenA zenekar 1996-ban alakult Várpalotán, de országosan 2005-től vált ismertté. Hivatalosan alternatív rockzenekar, valójában sokféle stílus keveredik a zenéjükben. Első nagylemezük 2006-ban jelent meg Rózsikámnak digitálisan címmel. Az album rendkívül népszerű lett, első videoklipjüket a Nekem senkim sincsen című dalból készítették. Ekkoriban alakult ki a zenekar végleges felállása, a tagok: Likó Marcell (ének, gitár); Kerekes Gergely (gitár); Hock Zoltán (basszusgitár); Hock Attila (dob); Győrffy Gyula (billentyűs hangszerek).

„Több számuk is volt, melyek a rádiónak köszönhetően egész komoly népszerűségre tettek szert, majd egy idő után már szinte orrba-szájba játszotta őket sok más egyéb adó is, aminek köszönhetően elmondható, hogy több dalukból is konkrét sláger lett.” – olvashattuk még 2009-ben a Lángoló Gitárokon. A zenekarnak évről évre nagyobb a rajongótábora, rendszeres résztvevői a kisebb-nagyobb fesztiváloknak.

A Tudom milyen az ötödik albumuk. A dalokat Kerekes Gergely és Likó Marcell közösen írta, a dalszövegekért most is, mint mindig Likó Marci a felelős. A mondanivalót, mellyel olykor szét akarja marcangolni a lelkünket, saját élményei ihletik. Zenéjüket sokan depressziósnak tartják, de egyszerűen csak arról van szó, hogy könnyebb, ha ki merjük mondani, hogy nehéz. „Pillanatnyi benyomásokból építkezünk, a „nincs idő semmire”-életérzést kommentáljuk az új szerzeményekben. Az előző album (Darabok) sokkal kísérletibb volt, töredezettebb, ez most más, kompaktabb, egyből arcba vág. De minek erről többet beszélni, úgyis minden a dalokban van a legpontosabban benne, meg kell őket hallgatni.” – nyilatkozta Likó Marcell.

Tracklist:
01. Utolsó adás
02. Majom majom
03. Gabi         
04. Részeg király
05. Mi lenne jó
06. Tudom Milyen
07. Gyújtsd fel!           
08. Túl kemény           
09. Hold
10. Repülni roncsokat


Megtekintés az Online Katalógusban

2017.12.01