1857
James Patterson: Sam levelei Jennifernek
Máthé Norbertné ajánlata

james-patterson-sam-levelei-jennifernekA harmincas éveiben járó Jennifer egy chicagói napilap munkatársa, és éppen soros cikkét írja, amikor asztalán megcsörren a telefon. A hívás a Geneva-tó partján fekvő üdülőfaluból jön, és szörnyű hírt tudat: Samet, Jennifer nagymamáját kórházba szállították – kómában van. Jennifer autóba vágja magát, és száguld Genevába, a családi fészekbe, ahol oly boldog nyarakat töltött gyerekkorában.

A házban egy köteg neki címzett levelet talál: a nagymamája írta őket. S miközben a lány a leveleket olvassa, megelevenedik előttünk is a múlt: a nagyszülők tökéletesnek hitt házassága, amely tele volt keserűséggel és bánattal. Jennifer maga is nehéz terhet cipel, nemrég halt meg imádott férje. A tóparton összetalálkozik gyerekkori játszópajtásával, az immár orvos Brendannal. A fiatalok között feltámad a szerelem, ám a boldogságukat beárnyékolja a férfi súlyos betegsége…

„… élni az életet olyan, mint belerakni a partot az üvegbe. Nem az a lényeg, hogy mindent belepakoljunk, először a legfontosabb dolgokra figyeljünk – a nagy gyönyörű kövekre, a legértékesebb emberekre és a tapasztalatokra –, a kisebb dolgokkal pedig körberakjuk ezeket.”

James Patterson ma az egyik legsikeresebb bestseller író Amerikában. 33 év alatt több mint 70 könyvet írt, ezek többsége azonban krimi jellegű, ami nálunk sajnos kevéssé jelent meg, annak ellenére, hogy a tengerentúlon mekkora népszerűségnek örvend. Patterson Suzanne naplója Nicholasnak című regénye után a Sam levelei Jennifernek szívszorítóan szép lapjain ismét megrendítően mesél olyan alapvető érzelmekről, mint szeretet, szerelem, összetartozás, egymásért való küzdelem.

Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak mindenképpen ajánlom.


Megtekintés az online katalógusban

2017.11.28