2730
Cristina Morató: Rebellis dívák
Nyerges Edina ajánlata

cristina-morato-rebellis-divakDíva: olasz eredetű szó, jelentése isteni. Ismert, ünnepelt, szépségével is hódító színésznő, filmszínésznő, táncosnő. Cristina Morató könyvében 6 nő, díva életét ismerhetjük meg. Közös bennük, hogy mindannyian hatással voltak a világra. A kötet részletesen foglalkozik a hölgyek életével (nem bulváros stílusban), ír a sikerekről, de nem titkolja el a mélypontokat sem.

Míg a színpadon Maria Callas énekhangjával elvarázsolta az embereket, addig a magánéletében rengeteg kudarc érte, édesanyjával annak élete végéig konfliktusos kapcsolata volt. Sosem tette túl magát az Arisztotelész Onassisszal történt szakításon, ami kihatott munkájára is. Coco Chanel megváltoztatta a divatot, árva kislányból a világ egyik legkeresettebb divattervezője lett, ám eközben elvesztette szerelmét és megvádolták, hogy a németekkel kollaborált a II. világháború alatt. Wallis Simpson egy birodalmat rengetett meg, amikor VIII. Edward király az uralkodás helyett őt választotta, és lemondott a brit trónról. Eva Perón egy ország szeretetét nyerte el, máig szentként tisztelik és imádják Argentínában. Támogatta a szegényeket és harcolt a nők jogaiért még akkor is, amikor a rák miatt már súlyos állapotban volt. Audrey Hepburn a filmvászon csillaga volt, milliók rajongtak érte, ám a hőn áhított boldog családi életet sosem kapta meg. Jackie Kennedy stílus ikonként vonult be a történelembe, és mindenki csodálta erejét, miután férjét, az Egyesült Államok 35. elnökét, John F. Kennedyt megölték.

A Rebbelis dívákból kiderül, hogy sokszor a csillogás és a siker mögött kemény munka és rengeteg harc áll. Bár kívülről erősnek és magabiztosnak tűnnek, belül legtöbbjük önbizalomhiánnyal és kétségekkel küzd. Szerelmi életük sem volt boldognak mondható, rengeteg csalódás és tragédia érte őket életük során. A könyv fekete-fehér képekkel illusztrálva, 389 oldalon mutatja be ezeket a csodálatos nőket. „Egy dívának azon túl, hogy énekel és a színpadon játszik, a hétköznapi életben is istennőként kell viselkednie.”


Megtekintés az online katalógusban

2017.11.21