2630
Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Polczer Adél ajánlata

herczeg-panczel-borrol-nekedHerczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus és Pánczél Andrea televíziós szerkesztő-műsorvezető, kommunikációs szakember lányaiknak dedikálják a borról csupa hasznos információkat tartalmazó ismeretterjesztő könyvet. Talán nevezhetnénk bor útikönyvnek is, hisz segítségével egyfajta utazást tehetünk a borok világában, kezdve a borfajták ismertetésével, a borrégiók bemutatásán keresztül a borkóstoláson át a bor- és ételpárosításig.

A könyv nem a boros szakkönyvek számát szaporítja, nem boros szakkifejezésektől hemzseg, inkább egyszerű, szórakoztató hangvételével a borozáshoz kíván kedvet csinálni főként nőknek, illetve most kezdő borivó csajoknak. Persze nem tiltja semmi, hogy férfiak is lapozzák a borbédekkert, hisz akik egy kicsit is érdeklődnek a bor, a pezsgő iránt, számos hasznos ötletet, információt találhatnak benne.

Külön fejezetben mutatja be stílusosan, üde frissességgel a magyar borvidékeket, a neves borászokkal együtt, kedvet csinálva ahhoz, hogy látogatást tegyünk bármelyik szőlővidékre. De találunk jó tippeket a borok tárolására, a borok kóstolására, a borral való főzésre vagy akár a szőlőmagolajjal történő szépségápolásra.

Kezdő vagy leendő borkedvelők számára kiváló a Borról neked: A pincétől a hálószobáig, trendi hangvételével a fiatalabb nemzedéket is megnyerheti a kulturált borivás élvezetének. Tizennyolcadik születésnapra egyértelműen telitalálat ajándék lehet.


Megtekintés az online katalógusban

2017.11.07